Francuz opet koban po Krajinovića

Filip Krajinović

Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u finale turnira iz serije 500 u Dubaiju.

Njega je, kao i prošle sedmice u Marseju, savladao Francuz Luka Puj, 15. teniser sveta. Na kraju je bilo 2:1, po setovima 6:3, 6:7(4), 7:6(5), a moglo je lako da bude obrnuto. Igralo se, uz dva prekida, 2 sata i 32 minuta.

Ne možemo da se otmemo utisku da fortuna danas nije bila na strani našeg sjajnog tenisera. Istina, Filip je loše odigrao prvi set, izgubio ga je dosta lako, mada je presudio samo jedan brejk u šestom gemu. Na početku je teren bio klizav, pa je naš tenisr, već posle nekoliko poena tražio da se obrišu linije. Puj je iskoristio drugu set loptu i posle 41 minuta poveo sa 1:0.

Činilo se da će Francuz brzo u finale, u petom gemu drugog seta stigao je do brejka, a kod rezultata 5:4 servirao je za meč. Tada je Krajinović izvukao iz sebe poslednji atom snage i vratio brejk, pa se igrao i 13. gem u drugom setu. U taj-brejku je srpski reket broj dva bio dominantan i izjednačio je rezultat u setovima.

Kao i u Marseju pre sedam dana, odlučio je treći set. Teniseri su čuvali svoj servis i pre, a i posle duže pauze, koja je usledila zbog kiše, ne tako česte pojave u Dubaiju. Krajinović je imao veliku šansu kod 5:5, nekoliko puta je rezultat u tom gemu bio izjednačen, ali je sreća u najvažnijim poenima bila na strani Francuza.

U taj-brejku je Filipa izdao servis, napravio je i jednu duplu servis grešku, uspeo da spasi dve vezane meč lopte, ali ne i treću, kada je drugi servis Puja izbacio u aut i propustio veliku šansu da još jednom zaigra u finalu velikog ATP turnira, posle Mastersa u Parizu prošle godine. Krajinović će od ponedeljka debitovati među prvih 30 tenisera sveta, a ako ovako nastavi, brzo će biti član i najboljih 20.

U drugom polufinalu sastaju se Španac Roberto Bautista Agut i najveće iznenađenje turnira, Tunižanin Malek Džaziri.

Komentari