Zvezda proglasila najbolje u 2017. godini

Rođendan Sportskog društva Crvena zvezda

Sportsko društvo Crvena zvezda proglasilo je najbolje sportiste za 2017. godinu.

Laskavo priznanje dobili su Diana Dabetić, svetska i evropska šampionka u kik-boksu, odnosno džudista Nemanja Majdov, koji je prošle godine osvojio titulu prvaka sveta.

Najbolji trener je Nenad Peruničić koji je sa rukometašima osvojio Kup Srbije, dok su košarkaši proglašeni za najbolji klub nakon osvojenih titula u ABA ligi i Superligi Srbije, kao i Kupu Radivoja Koraća.

Vladan Milojević je dobitnik priznanja “Crveno-belo srce”, specijalne nagrade dobili su ženski košarkaški klub, ženski vaterpolo klub i FK Crvena zvezda.

Dodeljena su i dva priznanja za životno delo, koja su otišla u ruke generalnog direktora odbojkaškog kluba, Ane Avramović i legendarnog Vladimira Petrovića Pižona.

– Želim da svim Zvezdašima čestitam 73. rođendan, da u ime svih Zvezdaša čestitam nosiocima nagrada na rezultatima koji su obeležili 73. godinu postojanja Crvene zvezde. Prošle godine su slavu Crvene zvezde prenosili i u Evropu i svet. Fascinantno je šta sve Zvezda ostvaruje za ovih 73 godina. Prethodne godine smo osvojili 37 nacionalnih titula, 19 u seniorskoj i 18 u mlađim kategoriujama. Imamo i dva svetska prvaka, i svaka generacija i svaka naša godina je donosila poseban rezultat. Zvezda je svetlo koje se ne gasi, koje obasjava ne samo nas u Srbiji, već povremeno i ceo svet, i prenosi slavu ne samo naših sportista nego i našeg naroda i naše države. Zato hvala svima, živela Zvezda, živela Srbija, izjavio je predsednik SD Crvena zvezda, Petar Škundrić.

Komentari