Gatuzo izneo razloge zbog kojih se plaši derbija: ,,Meč sa Interom je kao finale!”

Gatuzo

Trener Milana, Đenaro Gatuzo, istakao je pred derbi meč koji njegova ekipa u nedelju igra sa Interom da je taj susret za njegovu ekipu poput finala.

Gatuzo je posle nešto slabijeg starta na klupi Milana ućutkao sve kritičare i prporodio ,,rosonere”. Njegova ekipa sada je neporažena na 13 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima i puni samopouzdanja posle plasmana u finale Kupa Italije, dočekuju ,,Derbi dela madonina”.

– Ako mislimo da zauzmemo mesto koje vodi u Ligu šampiona, onda je ovaj meč za nas poput finala. Kockaćemo se. Stvar koje se najviše plašim jeste ta da je u istoriji ovog derbija obično pobeđivao tim koji je bio u lošoj formi. To je u ovom slučaju Inter. Ne volim da slušam ljude koji govore da smo mi favoriti, jer su oni osam bodova u prednosti u odnosu na nas, rekao je Gatuzo.

I pored loše forme Intera, Gatuzo je istakao da se plaši zbog pojedinih aspekata.

– Plašim se Lućana Spaletija, jer ima mnogo iskustva u ovakvim mečevima. Plašim se Maura Ikardija, jer je on jedan od najboljih napadača na svetu. Plašim se ideje da ćemo pomisliti da smo fantastični zbog rezultata koje smo ostvarili u poslednje vreme, da ćemo zaboraviti odakle smo počeli, dodao je temperamentni Gatuzo.

Derbi meč između Milana i Intera na programu je u nedelju u 20:45.

Komentari