Jokanovo čudo od 18 godina

Sesenjon

Ne dešava se često u engleskom fudbalu, bar ne u poslednje vreme, da neki ,,klinac” eksplodira u jednoj ekipi i igra takav fudbal kakav danas igra ,,dragulj” pokraj Temze.

Momak koji je prošle sezone sa svojih 16 godina dobio priliku u prvom timu, sada je neizostavan član istog. Rajan Sesenjon – nova zvezda engleskog fudbala.

Koliko svi starimo, pokazao je i mladić iz predgrađa Londona, kada je rekao da mu je idol na poziciji levog beka, gde je i sam započeo karijeru, Luk Šo! Da, dobro ste čuli, Luk Šo koji se od dolaska u Mančester junajted izgubio na fudbalskoj mapi, ruku na srce, skalp su uzele povrede. Mladi Rajan sada je, zbog svega što radi na utakmicama, prekomandovan bliže golu i to se pokazalo kao ispravan potez srpskog stragega, Slaviše Jokanovića.

Viđali smo u poslednje vreme bekove koji, kada osete miris gola, ,,polude” i ne mogu da stanu, a upravo tako i danas imamo jednog Gereta Bejla, koji je od defanzive stigao do napada, baš kao i Sesenjon danas, zato i ne čude poređenja sa Realovim Velšaninom.

Rajan Sesenjon je na poslednjih 12 utakmica za Fulam učestvovao kod postizanja 12 pogodaka (10 golova, dve asistencije). Ako saberemo čitav učinak iz tekuće sezone, Rajan je juče stigao do svog 14. gola u prvenstvu. Nije ovo neka nižerazredna liga, pa da se posumnja u njegov kvalitet, iako bi ovakva statistika bila za pažnju u bilo kojoj drugoj ligi za jednog momka koji će u maju mesecu ove godine, postati punoletan. Govorimo o Čempionšipu, gde te na ivici kaznenog prostora čeka Džon Teri spreman da uđe u duel sa dve noge. Govorimo o najjačoj drugoj ligi sveta.

Nijedan igrač u profesionalnom rangu engleskog fudbala nije postigao više golova od Rajana Sesenjona u 2018. godini. Statistika je dosadna, ali Jokanovo čudo zaslužuje svaku pažnju. Dao je devet ligaških golova u ovoj godini i iza sebe ostavio jednog Serhija Aguera.

Za njega već u redu stoje Mančester junajted i Totenhem, cena će biti vrtoglava, pogotovo ukoliko Fulam uđe u Premijer ligu.

Tako da, ako do sada već niste, već u narednom meču, obratite pažnju na mladog tamnoputog igrača koji šparta po levoj strani terena, koji svakim svojim potezom izaziva uzdahe legendarnog ,,Krejven kotidža”.

Komentari