Si nakon potpisivanja ugovora otkrio planove i želje

Bondža Si zakucavanje

Košarkaš Partizana, Bondža Si, uspeo je da se izbori za produžetak ugovora u klubu i ostaće u ,,crno-belom“ dresu bar do leta naredne godine.

Krilni košarkaš je sa šest nedelja uspeo da stekne poverenje uprave i navijača i tako zasluženo dobije produžetak saradnje. Momak koji je rođeni Parižanin svojom partijom u finalu Kupa Radivoja Koraća bio je jedan od najzaslužnijih za Partiznovu pobedu nad večitim rivalom.

Došao je nekoliko dana pre završetka prelaznog roka iz atinskog AEK-a gde je odigrao samo šest mečeva, kaže da se nije dvoumio kada je dobio poziv Partizana.

– U Grčkoj su navijači temperamentni, ne kao ovde. Ukazala mi se prilika da igram, a to nisam imao u Atini. Nisam hteo baš bilo gde da odem, već u neki klub koji ima dobar projekat. Tako je Partizan ispao savršen izbor, rekao je Si u intervjuu za ,,Mozzart Sport“.

Otkrio je Si i ko mu je pomogao pri izboru nove sredine.

 – Znao sam za evropske uspehe i, naravno, navijače Partizana. Boris Dalo mi je prijatelj. Pričao mi je kako je sve kao jedna velika porodica. U Grčkoj je drugačije. Čim sam stigao u Partizan, osećao sam se prijatno, svi su me odmah lepo prihvatili. Stalno su me pitali da li mi treba pomoć, kaže Si.

Nakon osvajanja trofeja u Kupu Radivoja Koraća, Si ističe da mu je to najdraži trofej u karijeri, iako je ranije, na koledžu osvajao titule. U Grčkoj se nije naigrao i trofej vrlo brzo nakon dolaska u novi klub nije mogao doći u boljem trenutku za njega.

– Osećaj je bio sjajan na kraju. To mi je drugi trofej u profesionalnoj karijeri. Na koledžu sam uzeo tri pehara u četiri godine i navikao se na to. Prsten, medalje, nevažno. Sve su to trofeji… Ovo mi je najdraži trofej, jer sam došao iz Grčke gde sam bio u teškoj situaciji. Drago mi je što sam iskoristio šansu u Partizanu, dodaje Si.

Ambicije ne janjvaju posle osvojenog trofeja u Kupu, pa je tako sledeća meta domaći šampionat, gde će pokušati da sa trona skinu Crvenu zvezdu.

– Uradićemo sve da osvojimo trofej, igramo uvek da pobedimo. Moramo pre svega da radimo na sebi, idemo meč po meč i ostanemo fokusirani. Nikad se ne zna, košarka je lud sport, ali, naravno to finale svi očekuju, kaže Si i dodaje da želi da osvoji titulu jer je to glavni trofej.

Komentari
Advertisements