Milojko Pantić uzburkao duhove: Zvezda i Partizan su propali klubovi i simboli prošlosti

Detalj sa 156. derbija

Poznati sportski novinar, Milojko Pantić, dao je intervju za “Slobodnu Dalmaciju” u kojem je oštro je kritikovao Crvenu zvezdu i Partizan.

Pantić je večite rivale nazvao propalim klubovima i simbolima prošlosti.

Zvezda je bila (više nije) srpski simbol, dok je Partizan i danas jugoslovenski sportski simbol. Danas su Zvezda i Partizan isto, a to znači propali klubovi i simboli prošlosti, pravi “crnoberzijanci” jer im vlast dozvoljava da ne plaćaju nikakve obaveze, od poreskih do komunalnih. Posluju na crno, jer su im zbog enormnih dugova blokirani svi računi. Zvezdu i Partizan danas, kako njhovi uzurpatori vole da kažu, vodi tribina, a to su njihovi profesionalni navijači, “delije” i “grobari”. Sve je to tako, jer je i vlastodržac potekao iz tog miljea. Dakle, Srbiju vodi navijač, izjavio je Pantić.

Tema razgovora bili su i nedavni incidenti na večitom derbiju u kojima su učestvovali huligani iz Hrvatske.

Profesionalni navijači Zvezde i Partizana su produžena ruka kriminalnih i privatizovanih službi takozvane državne bezbednosti. Zna se da su ta navijački zavedena deca i na Zvezdinom i na Vojnom stadionu najveće tržište narkotika. U tome je suština tuče na južnoj tribini Vojnog stadiona, ali pošto je policija kao i “službe” privatizovana, o čemu se tačno radilo doznaće se kad ova vlast u Srbiji ode u istoriju, dodao je Pantić.

Regionalna fudbalska liga je neminovnost.

Ima smisla i to je neminovnost, ali ne u formi iz doba zajedničke države i ne pod vlašću nacionalšovinista. Pa zar nisu Francuzi i Nemci, Šveđani i Norvežani bili vekovni krvni neprijatelji, a danas žive u Evropi bez granica i njihovi klubovi igraju Ligu šampiona. Mislim da bi Liga šampiona s Balkana bila prava stvar, ali naravno kada sa vlasti odu Hrvati i Srbi kojima je nacionalnost i patriotizam profesija, zaključio je Milojko Pantić.

Komentari