Niko ne zna kada će Milan i Inter igrati odloženi meč

Milan - Inter, detalj sa utakmice

Zbog tragične smrti Davidea Astorija, koja je šokirala fudbalski svet, odložene su sve nedeljne utakmice u Seriji A, pa se stvorio problem kada je u pitanju kalendar i u ovom trenutku je prava misterija kada će se odigrati meč Milan – Inter.

Derbi “della madonnina” je trebalo da se igra u nedelju od 20.45, ali je Fudbalski savez Italije, i to na nagovor velikog broja igrača i trenera, odlučio da odloži sve utakmice predviđene za taj dan. Sada je poznato da će se preostali mečevi 27. kola igrati do sredine aprila, dok milanski derbi ostaje pod velikim znakom pitanja.

Italijanski mediji traže u kalendaru slobodan termin i napominju da je teško očekivati da se duel Milana i Intera odigra pre 9. maja, a to je datum rezervisan za finale Kupa između roso-nera i Juventusa. Okršaj za trofej bi mogao da bude pomeren, ali sve zavisi od nastupa Milana u Ligi Evrope, gde ga u osmini finala, 8. pa 15. marta, čeka dvomeč sa Arsenalom. Prolaz ekipe Đenara Gatuza u četvrtfinale bi, izvesno, uticao na to da derbi ne bude zakazan pre početka maja, dok bi eliminacija olakšala italijanskom savezu da odredi novi datum.

I kada je u pitanju dvoboj za pehar u Kupu Italije, termin njegovog odigravanja zavisi od nastupa Milana i Juventusa u Evropi, jer je finale Lige Evrope zakazano za 16. maj, a Lige šampiona, deset dana kasnije, za 26. maj.

Komentari