Ibra ima dva miliona razloga da priželjkuje trofej Lige šampiona za Junajted

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović je van terena već gotovo sedam meseci posle kidanja ligamenata kolena u finišu prošle sezone.

Pomalo neočekivano, vratio se ranije od planiranog krajem prošle godine. To je bila loša odluka, pošto se, posle samo nekoliko utakmica, ponovo povredio i poručio da se neće vraćati dok ne bude 100 odsto spreman za najveće napore. Po sadašnjim procenama, to bi trebalo da se dogodi u finišu sezone, iako je Murinjo nedavno izjavio da neće računati na bivšeg reprezentativca Švedske.

Takvu odluku ćudljivog Portugalca mogla bi da promeni Junajtedova uspešna serija u Ligi šampiona i plasman u samu završnicu, gde bi kvalitet i iskustvo Ibrahimovića bili od neprocenjivog značaja.

Ibrahimović je letos odlučio da ostane na “Old Trafordu” i pored isteka ugovora. On je potpisao novi, prema kome zarađuje 180 hiljada funti nedeljno, a ta cifra je za čak 200 hiljada manja od one iz prošle sezone. Međutim, u tom ugovoru postoji čudna klauzula ako Junajted osvoji Ligu šampiona.

Naime, ako Mančester Junajted trijumfuje u elitnom fudbalskom takmičenju, najveći bonus, od svih fudbalera, dobiće upravo Zlatan Ibrahimović, mada se nije naigrao fudbala. U slučaju podizanja “ušatog” pehara, Ibrahimović će inkasirati čak dva miliona evra kao bonus.

Komentari