Stolica pred Zvezdu: Priče o Partizanu mi nisu poremetile koncentraciju

Emil Rockov i Ilija Stolica

Šef stručnog štaba Vojvodine Ilija Stolica izjavio je da veruje u svoj tim i da zna da će njegovi igrači spremni ući u sutrašnji derbi protiv Crvene zvezde.

Novosadski klub je u utorak proslavio 104. rođendan, što je obaveza više igračima da pruže što bolju partiju protiv lidera prvenstva.

– Velika je stvar i fenomenalno je biti deo kluba sa ovakvom istorijom i tradicijom, te koristim priliku da svima nama čestitam rođendan. Naravno, tako velika tradicija nas obavezuje da u skladu sa njom nastupimo ne samo na sutrašnjoj utakmici, nego i na svim narednim mečevima koji su pred nama. O protivniku nema potrebe posebno trošiti reči, niti vršiti individualnu analizu njihovih igrača. Stručni štab im je fantastičan i čestitam i njima na rezultatima koje su ostvarili, prvenstveno u Evropi, odnosno na načinu na koji su predstavili srpski fudbal. Očekuje nas snažan i organizovan tim, koji je u prvenstvu već napravio razliku u trci za šampionsku titulu. Prema tome treba i moramo da imamo respekt, ali ipak, teren je nešto sasvim drugo – ističe Stolica.

U poslednja dva prvenstena meča protiv Mačve i Napretka, Vojvodina je osvojila samo jedan bod, ali to ne umanjuje veru Vošinog trenera u mogućnosti njegovih igrača.

– Siguran sam da kao ekipa rastemo iz utakmice u utakmicu, kao i u to da je sutrašnji meč jedan od važnijih testova na putu ka ostvarenju naših ambicija i zato znam da ćemo biti spremni. Što se tiče igračkog kadra, ne možemo da računamo na Avramovskog, koji se oporavio od povrede, ali još uvek nije u punom trenažnom procesu, pa zato očekujem da on počne da dobija svoju minutažu tek na nekim narednim mečevima. Posle suspenzija, u tim su se vratili Mihajlović i Arsić, dok na Antića ne možemo da računamo zbog crvenog kartona dobijenog na utakmici protiv Mačve. Ovom prilikom, pozivam naše navijače da dođu u što većem broju da nas podrže i to ne samo na ovom meču, već i na svakom narednom, jer mi kao klub i kao tim imamo svoj cilj, a to je izlazak u Evropu. Sutrašnjoj utakmici se radujem kao jednom prazniku fudbala i znam da ćemo na pravi način predstaviti svoj klub – naglašava Stolica.

Pred ovaj meč, kapiten Crvene zvezde Mičel Donald uporedio je Vojvodinu sa Real Madridom, rekavši da, baš kao ni “kraljevski klub”, ni Vojvodina ne ostvaruje rezultate u skladu sa kvalitetom svoje ekipe.

– Hvala mu na takvom poređenju, ali bilo bi mnogo lepše kada bismo mogli da se uporedimo sa rezultatima koje Real Madrid ostvaruje u Evropi. Za mene je normalno to da u sportskim krugovima postoji respekt između svih sportista na jedan pravi način, baš kao što i mi poštujemo rezultate koje su na međunarodnoj sceni ostvarili Crvena zvezda i Partizan, jer to je nešto na šta svi treba da budemo ponosni, ali i da vidimo kao smernicu. Iskreno se nadam da ćemo njegove reči potvrditi na kraju sezone, jer ovo sutra, bez obzira na to što predstavlja praznik i izazov, ipak donosi samo tri boda i to u regularnom delu prvenstva, odnosno pre podele bodova. Zato taj meč koristimo da budemo maksimalno spremni, koncentrisani i motivisani, protiv, u ovom trenutku, verovatno najkvalitetnijeg mogućeg protivnika. To je važan test za nas, ali krajnju ocenu za sve dobićemo tek na kraju sezone. Naš cilj treba da bude da u Evropi uradimo ono što su ove sezone uradili Zvezda i Partizan, a preduslov za to je revitalizacija kluba. Trenutno jesmo na tom putu i nadam se da ćemo imati podršku svih kojima je Vojvodina u srcu – naglašava Stolica.

On se još jednom osvrnuo na nedavna pisanja medija o tome da će preuzeti funkciju šefa stručnog štaba Partizana.

– Bez bilo kakve uvrede, moram da istaknem da me od naših medija više ništa ne iznenađuje. Kada se dešavaju trenerske promene, kod nas se često spominju ista imena, tako da te stvari mogu da služe samo kao kompliment i meni i Vojvodini, ali i pokazatelj da meni i mom timu ništa ne može da poremeti koncentraciju, što sam juče rekao i igračima, jer treba da gledamo sebe, teren i rezultat. Jednostavno, kada ste šef stručnog štaba ovako velikog kluba i u žiži interesovanja, na tako nešto morate da se naviknete, kao što sa takvim pritiscima moraju da se nose i igrači – rekao je Stolica.

Jedan od igrača koji je svojim sjajnim odbranama podigao očekivanja navijača od njega na najviši nivo jeste golman Emil Rockov, pogotovo što je i u Kruševcu sa nekoliko odličnih intervencija sprečio postizanje gola u stopostotnim šansama za domaći tim.

– Sutrašnja utakmica je vrlo lep izazov za sve nas, jer svi volimo da igramo ovako “velike” utakmice. Pošto želimo da igramo i veće, sutra moramo da pružimo maksimum i započnemo seriju koja će nam doneti ono što nam je najviše potrebno, a to su bodovi i izlazak na evropsku scenu. Takođe, moram da naglasim i to da mi je izuzetno drago što klub slavi rođendan i smatram da je to još jedan povod i poziv našim navijačima da napune stadion, odnosno da to bude podsetnik koliki smo klub, da možemo da pariramo timovima koji su igrali na evropskoj sceni i da i dalje težimo da budemo u vrhu srpskog fudbala. Garantujem da ćemo sutra dati sve od sebe i da vrlo orno očekujemo taj meč – rekao je Rockov.

Utakmica između Vojvodine i Crvene zvezde igra se u sredu od 18 časova na “Karađorđu”.

Komentari