Alimpijević o “šamarima”: Naravno da nije postojala namera

Dušan Alimpijević

Crvena zvezda je 21. kolu ABA lige uz dosta muke savladala Igokeu u Laktašima i obezbedila prvo mesto na kraju regularnog dela sezone regionalnog takmičenja.

Strateg crveno-belih Dušan Alimpijević izazvao je polemiku u javnosti, nakon što se na jednom tajm-autu žestoko obratio trojici mladih košarkaša Jankoviću, Dobriću i Davidovcu.

Alimpijević je u razgovoru za Sport klub istakao da mu je bilo krivo što je procureo snimak o “najavi šamaranja”, ali da nije mislio ništa ozbiljno.

Nije moj stil da na takav način komuniciram. Naročito ne radim takve stvari da bi to bilo snimljeno i bilo mi je jako krivo kada sam video da je snimljeno – pre svega zato što se trudim da imamo odnos uzajamnog poštovanja, mojeg prema njima, a onda to tražim i od njih. Ne mislim da je to bilo šta spektakularno kako se zna predstaviti, rekao je Alimpijević za Sport klub.

Zvezdin trener je naglasio da ima dobar odnos sa igračima i da je samo želeo da ih trgne od trenutne letargičnosti.

Njih trojica, kada već govorimo o mladim igračima, znaju koliko od početka sezone trošim energije kako bi oni podigli svoj igrački nivo. Želim da onog trenutka kada završimo trening znamo da smo napravili bar minimalni pomak u njihovom razvoju. Isto tako gledam i na utakmice, samo što je utakmica ‘živa’ igra, energija, i takve stvari se dešavaju. Naravno da tu nije postojala zla namera, više istrajnost u nekim principima i želja da se oni razbude na drugačiji način, dodao je Dušan Alimpijević.

Komentari