Jokanović o Partizanu i odluci da odbije nagradu FSS

Slaviša Jokanović

Slaviša Jokanović nekoliko sezona radi odličan posao u Čempionšipu.

Votford je pre tri sezone vratio u Premijer ligu, a sa Fulamom je u vrhu tabele Čempionšipa i pokušaće da i klubu iz Londona vrati status u elitnom društvu engleskog fudbala.

Srpski stručnjak je u razgovoru za engleski sajt “Coaches Voice” govorio o trenerskim počecima u Partizanu i odluci da ne prihvati nagradu Fudbalskog saveza Srbije za trenera godine.

To svakako nije bila najbolja odluka koju sam doneo u životu. Sada sam toga svestan. Ali, u tom trenutku mi je izgledala kao ispravna. Tada sam završio svoju prvu sezonu kao glavni trener. Sa Partizanom sam napravio veliki uspeh. Osvojili smo duplu krunu. Ipak, kada me je FSS izabrao za “Najboljeg trenera u Srbiji”, doneo sam odluku da ne prihvatim nagradu. To sam učinio zato što su nekoliko dana nakon što su me izabrali, počeli su da pričaju da možda nisam najbolji izbor. Zbog toga sam doneo odluku da odbijem nagradu. Ako ne veruju da sam najbolji, onda mi ta nagrada ni ne treba, rekao je Jokanović za “Coaches Voice”.

Jokanović je istakao da je pogrešio, jer nije dobro promislio kada je odlučio da odbije priznanje.

Bio sam mlad. Nakon 10 godina, shvatam da to baš i nije bila najbolja. Nisam dobro promislio. Ipak, tada sam mislio da je to najbolje rešenje. Sledeće sezone smo ponovo došli do duple krune. Nisu me proglasili za najboljeg, ali mi to nije bilo važno, jer nisam bio tu zbog ličnih nagrada, borio sam se za svoj klub.

Menadžer Fulama smatra da je u srpskom fudbalu postigao sve što je bilo moguće i da je zbog toga napustio Partizan.

Kada sam napuštao Partizan 2009. godine, imao sam osećaj da sam uradio dovoljno. Bilo mi je jasno da teško da može da se utradi više od toga, i nije bilo svrhe da ostanem, dodao je Jokanović.

Komentari