Rodić: ,,Milojević je na nivou Spaletija i Viljaš-Boaša”

Milan Rodić levi bek Crvene zvezde strelac dva gola na utakmici sa Spartakom u Subotici

Fudbaler Crvene zvezde, Milan Rodić, u intervjuu za ,,Mozzart sport” rekao je da je njegov sadašnji trener, Vladan Milojević, u rangu sa Lućanom Spaletijem i Andre Viljaš-Boašom.

Milan Rodić stigao je kao veliko pojačanje u redove Crvene zvezde prethodnog leta. Ispostavilo se da uprava kluba, a ni trener Milojević, nisu pogrešili što se tiče njegovog angažmana i Rodić je ubrzo postao neizostavan šraf Zvezdinog tima.

Levi bek je u tri utakmice prolećnog dela šampionata postigao i tri pogotka i tako na sebe dodatno privukao pažnju.

U Rusiji nije dobijao pravu priliku da se dokaže, pa je povratak u srpski fudbal bila dobra odluka za dvadesetčetvorogodišnjeg fudbalera.

Mnoge zasluge za njegovu dobru igru, ima i trener, Vladan Milojević, kojeg je poredio sa Lućanom Spaletijem i Andre Viljaš-Boašom, sa kojima je imao prilike da sarađuje u Zenitu. 

 –  U svakom klubu mnogo toga zavisi od trenera. Ne govorim o pripremama. Svako zna danas da fizički pripremi ekipu. Potreban je pristup, psihološka priprema, za vrhunski rezultat. U Zenitu nisam osetio da je taj segment na visokom nivou. Kao što sam već rekao, morao sam ja da tražim da razgovoram s trenerima, a Milojević sam inicira takve razgovore. U svakom trenutku s njim znaš na čemu si. I to mi mnogo prija. Ne bih da govorim u ime drugih, ali po atmosferi u ekipi, rekao bih da bi se mnogi saigrači saglasili sa mnom. Ne vidim da Miloje po znanju zaostaje za trenerima kao što su Spaleti i Viljaš-Boaš, na istom je nivou, a ima i taj kvalitet više, tu psihološku pripremu i odnos sa igračima. Kao što vidite, to daje rezultate, obrazložio je Rodić za ,,Mozzart sport”.

 

Komentari