Serena na terenu prvi put posle rođenja deteta

Serena Vilijams

Nekadašnja najbolja tenisrka sveta, Serena Vilijams, kaže da je i ona iznenađena kako je uspela da se vrati treninzima i tenisu nakon rođenja njenog prvog deteta pre šest meseci.

Žena koja je u svojoj karijeri osvojila čak 23 Gren slem titule vratiće se na VTA tur na turniru u Indijan Velsu koji počinje 8. marta.

Tridesetšestogodišnjakinja rekla je da je motivisana da igra što duže, kako bi je svoja šestomesečna kćerka zapamtila na terenu.

– Bilo je teško. Čak i danas posle toliko dana pomsilim: ,,Kako ću ja ovo nastaviti?”. Ipak, motivisana sam da nastavim. Kako i ne bih bila, kada imam najbolju stvar koju mogu da zamislim, moju kćerku, rekla je Serena Vilijams.

Mlađa od sestara Vilijams ističe da je spremna za Indijan Vels, ali da očekuje da će biti u još boljem izdanju u narednom periodu.

– Spremna sam. Da nisam, ne bih bila ovde. Osećam da ću za dva meseca biti bolja nego sada. Ipak od nekuda se mora početi, kaže Vilijams.

Serena Vilijams nije nastupala od Australijan opena 2017. godine kada je u finalu pobedila rođenu sestru, Venus i tako prigrlila svoj 23. Gren slem u karijeri. Još jedan joj nedostaje da se izjednači na večnoj listi po broju Gren slemova sa Margaret Kurt.

Komentari