Određeni parovi finalnog turnira Kupa Milan Ciga Vasojević

Žreb za Kup Milan Ciga Vasojević

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije obavljen je žreb za završni turnir ženskog nacionalnog Kupa „Milan Ciga Vasojević“, koji se 16. i 17. marta 2018. godine održava u Banji Koviljači, u dvorani “Vera Blagojević”.

I ove godine na završnom turniru Kupa učestvuju tri prvoplasirane ekipe iz Prve ženske lige Srbije, a to su Crvena zvezda, Partizan 1953 i Kraljevo, kao i osvajač drugog stepena Kupa Radivoj Korać. Poznato je da će Crvena zvezda biti prva, a da se Radivoj Korać plasirao preko drugog stepena Kupa. Zbog zgusnutog rasporeda i okupljanja reprezentacije, još se ne zna tačan plasman na tabeli, odnosno da li će drugi biti Partizan 1953 ili Kraljevo.

U prvom polufinalu 16. marta od 17.00 časova sastaju se Crvena zvezda i trećeplasirani tim Prve ženske lige Srbije, a od 20.00 časova drugoplasirani tim Prve ženske lige Srbije i Radivoj Korać.

Polufinalni mečevi biće direktno prenošeni na youtube kanalu KSS, dok će direktan prenos finala u subotu 17. marta od 19.00 časova biti na TV Arenasport.

– Posle odlične organizacije Kupa Radivoja Koraća u Nišu, ne samo ove godine, iako je ove godine bila sigurno jedna od najboljih, na redu je „Kup Milana Cige Vasojevića“. Ovom prilikom želim od srca da se zahvalim organizatorima, ljudima iz Banje Koviljače i Loznice, na velikoj pomoći oko organizacije završnog turnira. Siguran sam da ćemo gledati kvalitetne utakmice, da ćemo imati odličnu posetu kao u Nišu i da će ljudi doći da vide naše najbolje košarkašice koje će se boriti za vredan trofej. Svim klubovima želim, pre svega, puno zdravlja i da ostvare što bolje rezultate – rekao je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Nacionalni Kup samostalne Srbije igra se od 2006. godine. Trofej je najviše puta osvajao Hemofarm, čak pet puta, Crvena zvezda i Partizan su se radovali po dva puta, a Radivoj Korać i Vojvodina po jednom.

Komentari