Održan sastanak FIBA – Evroliga

FIBA

Čelnici FIBA i Evrolige su održali sastanak u četvrtak, kako bi pokušali da prevaziđu problem sa kalendarom takmičenja nacionalnih reprezentacija, objavila je Svetska košarkaška federacija.

Sastanak je održan, ali se dogovor ne nazire, može se zaključiti iz saopštenja koje je objavila FIBA.

Iz FIBA su poručili da su od Evrolige dobili tri predloga “takozvanog međunarodnog kalendara”, od kojih je jedan isti kao onaj koji je odbijen u septembru prošle godine. Sve tri Evroligine verzije kalendara predviđaju da se aktivnosti nacionalnih timova održavaju tokom šest nedelja, između juna i septembra.

U FIBA su nezadovoljni što nacionalni timovi, ako se usvoji predlog Evrolige, neće imati kontinuitet igranja tokom godine, što po njihovom mišljenju nije dobro za razvoj košarke.

Ipak, ostavljen je prostor za dogovor.

– FIBA će se konsultovati sa svim relevantnim članovima FIBA porodice: nacionalnim savezima, ligama, klubovima i igračima o tome kako bi ovi predlozi uticali na njih i nakon toga ćemo doneti odluku, navodi se u saopštenju FIBA.

Dodaje se da će naredni “prozor” u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine, biti održan kao što je i planirano, u junu i julu.

Komentari