Partizan će pravdu tražiti na sudu

Vladimir Vuletic

Prva reakcija na kaznu Disciplinske komisije FSS stigla je iz Humske ulice. U Partizanu se pitaju ko će imati korist od oduzimanja bodova i najavljuju sudski postupak protiv FSS.

– Nakon odluke Disciplinske komisije FSS, Partizan je sada na plus četiri, umesto dosadašnjih plus šet, u odnosu na Radnički, dok je Crvena zvezda i dalje na plus 14 u odnosu na Partizan. Za otkrivanje učinioca svakog nepočinstva, inicijalno pitanje u pravu je: Qui Bono, kome korist?, istakao je potpredsednik FK Partizan prof. dr Vladimir Vuletić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Vuletić otkriva da je Disciplinska komisija odluku donela za desetak minuta.

– Pravi kuriozitet predstavlja pitanje u kom je vremenskom okviru Disciplinska komisija procenjivala sve argumente koje su joj usmeno danas izlagali predstavnici Partizana i Crvene zvezde, budući da su predstavnici FK Partizan sednicu napustili nešto pre 18 sati, dok je, tek tada, u prostoriju ulazio predstavnik FK Crvena zvezda? Jedan medij je već u 18.48 objavio odluku Komisije, pa – uz pretpostavku da se predstavnik Zvezde zadržao i samo 15 minuta, a Komisija je pred sobom imala i druge disciplinske slučajeve – čini se da je vremenski okvir odlučivanja bio tako štur i ekspresan da ukazuje na izrazitu skrupuloznost i temeljitost pri odlučivanju na osnovu predočenih argumenata. Čestitajući Disciplinskoj komisiji FSS na toj efikasnosti u radu, najavljujem da će FK Partizan zakonitost ove odluke osporavati pred Upravnim, a disciplinski pravilnik FSS pred Ustavnim sudom, najavio je Vuletić.

Komentari