Pešić nahvalio trenera Crvene zvezde

Pesic

Barselona dočekuje Crvenu zvezdu u okviru 25. kola Evrolige u petak, 9. marta od 21 sat.

Katalonskog giganta nedavno je preuzeo Svetislav Pešić, koji je svojevremeno bio trener Crvene zvezde.

Proslavljeni srpski stručnjak naglasio je da je bilo za očekivati da crveno-beli ove sezone igraju sa dosta oscilacija, ali da su na pravom putu.

Crvena zvezda ima novog trenera i praktično novi tim. Zbog toga se i nije ni moglo očekivati da cele sezone ima kontinuitet. Ali, Crvena zvezda je uradila izuzetan posao, pogotovo trener Alimpijević koji gradi svoje ime na vrlo pošten i kvalitetan način, rekao je Pešić, a preneo Sportski žurnal.

Popularni Kari je posebno apostrofirao kvalitetan rad trenera Zvezde Dušana Alimpijevića, za koga smatra da je najveći dobitak njegovog bivšeg kluba u ovoj sezoni.

Zahtevan je, dosta traži od igrača i sigurno će uspeti. Dobar trener nije samo onaj koji pobeđuje, već i onaj koji u kriznim periodima zna da podigne ekipu i vrati na pravi put. To je veoma važan segment, pogotovo kada ima toliko mečeva, putovanja i pritisaka. On odlično kontroliše situaciju i to se vidi na terenu i u njegovim izjavama. Mislim da je on jedan od najvećih dobitaka Crvene zvezde ove sezone. Pored pobeda u Evroligi, naročito je važan uspeh u ABA ligi, ali i da dobiješ jednog kvalitetnog trenera koji garantuje kontinuitet u radu, dodao je Pešić.

Komentari