Šešum: Cvetković me iznenadio, stojim iza onoga što smo mi igrači izjavili

Jovica Cvetković i Žarko Šešum

Srpski rukomet se nalazi u veoma teškoj situaciji, a događanja nakon Evropskog prvenstva u Hrvatskoj strasti su se još više uzburkale.

Jovica Cvetković je smenjen sa mesta selektora, a u više navrata je za loš rezultat u Hrvatskoj optužio igrače, koji se po njemu nisu adekvatno ponašali na šampionatu Starog kontinenta. Igrači su uzvratili sa optužbama na račun sada već bivšeg selektora.

Oglasio se kapiten “orlova” Žarko Šešum, koji je istakao da se dogodilo mnogo toga ružnog, ali da ostaje pri izjavi koju su igrači potpisali.
Nije mi svejedno, muče čoveka takve stvari neko vreme. Mislim da smo na prvenstvu najviše imali rukometnih problema, nismo igrali dobro, ali smo prošli grupu. U drugoj fazi u Zagrebu mnogo toga nije funkcionisalo. Posle toga mnogo ružnih stvari se izdešavalo. Svašta je izrečeno i sa jedne i sa druge strane. Nije lepo, ne znam koji put se dešavaju ovakve stvari u našem sportu. Stojim iza onoga što smo mi igrači izjavili, nema dileme. Ne bih da iznosim bilo šta i pričam o tome. Selektor je u izveštaju i mene prozvao. Znam kako sam radio i kako sam prišao svemu. Sa Cvetkovićem i članovima stučnog štaba imao sam razgovor još u prvom delu prvenstva u Splitu i tada sam im rekao sve što je bilo potrebno, rekao je Šešum, a preneo Sport klub.

Rukometaš Gepingena priznao je da ga je iznenadio Cvetkovićev izveštaj, u kojem je optužio igrače za loše ponašanje.

Bio sam malo iznenađen jer nisam očekivao da sve to izađe u javnost. Pogotovo jer sam, ponavljam, kao kapiten u Splitu razgovorao sa selektorom. Najotvorenije sam i njemu i ljudima iz stručnog štaba rekao šta sam imao, rekli su i oni i nisam očekivao da se onakav izveštaj pojavi u medijima. Kada se to dogodilo, mi smo morali da reagujemo. Ružno je za naš sport, za sve nas… Nadam se da se medijska bura stišava. Nisam razgovarao ni sa čelnicima saveza, ali planiram. Imao sam silne obaveze posle šampionata i više sam bio u autobusu i avionu nego kod kuće sa porodicom. Puna mi je glava svega. Malo da se sve ovo slegne pa ćemo da razgovaramo. Nemam problem da razgovaram sa bilo kim.

Šešum je dodao da još uvek ne zna da li će nastaviti reprezentativnu karijeru, naglasivši da mlađi momci treba da dobiju šansu, kako bi se Srbija za nekoliko godina vratila u vrh evropskog rukometa.

Pola života sam u reprezentaciji koja mi je mnogo dala, ali sam i ja njoj. Još 2005. sam priključen seniorskom timu, dakle sa 19 godina, a dolazi period u karijeri kada pored mnogo utakmica pomalo boli koleno, bole leđa… Mnogo vremena provodim van kuće i svašta se nagomilava. To je ono što se meni najviše mota po glavi. Žarko Šešum je u reprezentaciji 12, 13 godina konstantno i opet smo tu oko desetog mesta na velikim takmičenjima. Da li će ubuduće biti dobro sa mnom niko ne može da garantuje, da sam ja najbitniji faktor da nastavimo da osvajamo medalje… Sa druge strane videlo se u Hrvatskoj da imamo nekoliko mladih igrača koji treba da dobiju pravu šansu. Mali Jovanović ima 20 godina i dobro je iskoristio priliku. Bolje da ta deca sa 20, 21, 22 godine budu deseta, jedanaesta, dvanaesta, a da imaju pravu minutažu i kada dođu u najbolje igračke godina, sa 28, 29, možda naprave iskorak i budu uspešniji od nas. U tom pravcu treba da razmišljamo. Mislim da je to pravi put. Sa mnom ili bez mene? Videćemo, svašta mi se mota po glavi, dodao je Žarko Šešum.

Komentari