Srnić: Želim trofeje

Slavoljub Srnić

Više od sedam godina prošlo je od kada je Slavoljub Srnić debitovao za Crvenu zvezdu. Usledio je period koji je proveo u Čukaričkom, pa povratak na Marakanu, a u sredu je protiv Vojvodine stigao do lepog jubileja, 100. utakmice u crveno-belom dresu.

Srnić i dalje ističe da mu je najlepši trenutak u karijeri debi za prvi tim Zvezde, 6. novembra 2010. protiv OFK Beograda.

— Sećam se tog trenutka kada me je tadašnji trener Aleksandar Kristić pozvao i rekao mi da skinem trenerku i pripremim se za ulazak na teren. Minuti su mi prolazili prebrzo, i već sledećeg trenutka bio sam na terenu, a navijači su mi aplaudirali. Nisam mnogo razmišljao, osim o jednom, osim o golu protivnika jer želeo sam više od svega da se na svom debiju upišem u strelce. Naravno, nije bilo realno da se baš to dogodi, igrao sam svega nekoliko minuta, ali to su možda i nalepši minuti koje sam proveo na terenu u životu — priseća se Srnić za klupski sajt.

Danas, tačno sedam godina i četiri meseca kasnije, nekada Zvezdino dete a danas fudbaler koji je ostao veran svom broju 55, igrač zadatka koji izuzetno odgovorno igra u oba pravca, Srnić je upisao svoj 100. nastup za Crvenu zvezdu.

— Znao sam da će mi utakmica protiv Vojvodine biti stota. Iščekivao sam taj trenutak, zvižduk sudije koji će za mene biti i više od običnog zvižduka. Za mene je velika, zaista velika stvar da sam se na taj način upisao u Zvezdine knjige. Odigrati 100 utakmica znači da ste ipak nešto postigli u jednom takvom klubu, to nije mala stvar. Osećaj je neverovatan, osećam da sam uradio nešto veliko i mnogo sam srećan zbog toga —
rekao je Srnić.

Za tih 100 utakmica, Srnić je upisao i 19 golova. Ipak, najveća želja mu je, kako kaže, ne da podiže svoje statističke parametre, nego da pomogne ekipi da se titula vrati na Marakanu.

— Tek ukoliko osvajamo trofeje, i ovi lični uspesi dobiće na značaju. U suprotnom, oni su nevažni. Imamo veliku bodovnu prednost ali ni ne pomišljamo da se opustimo. Želim da ponovo podignem šampionski pehar, kao i pehar namenjen osvajaču Kupa. Trofeji, to je ono što želim. Mislim da smo najbolja, najkvalitetnija ekipa u zemlji, i želimo to da pokažemo i do kraja zadržimo prvo mesto — jasan je Srnić.

Komentari