Đukić o Čukaričkom, pritisku i oduzimanju bodova: Šutira se penal, a protivnički igrači ne prisustvuju

Miroslav Đukić

Fudbaleri Partizana gostuju Čukaričkom u okviru 27. kola Super lige Srbije.

Strateg crno-belih Miroslav Đukić istakao je da njegovu ekipu očekuje težak meč, pun tempa, nalik na evropske okršaje.

Očekuje nas teška utakmica protiv ozbiljnog i čvrstog rivala koji ima odličnu tranziciju, bićemo ekipa koja će pokušati da vodi meč i Čukarički će pokušati da nas ugrozi na kontre, mi hoćemo da nastavimo seriju posle Rada da potvrdimo da smo na dobrom putu za oporavak. Kad smo kod kuće igrali s njima, imali smo problema, pritiskali su nas visoko, nisu nam dali da igramo, pokušaće i sad, neće nam dozvoliti da igramo, neće nam biti komotno. Ovo je važna utakmica za nas, težak je to teren zbog protivnika i sigurno ćemo videti intezivnu utakmicu, da ne kažem evropsku, rekao je Đukić, a preneo Mondo.

Iskusni stručnjak je naglasio da ne oseća dodatni pritisak zbog lošijih rezultata u poslednje vreme i spekulacija o smeni.

Ne shvatam to kao vrstu kvalifikacije, svaku utakmicu sa Partizanom idemo na pobedu i ništa drugo. Nemam neki drugi ekstra pritisak šta će biti posle, moja obaveza je da Partizan igra dobro i pobeđuje, ostalo ne zavisi od mene i ne razmišljam o tome. Što se tiče pritiska, ceo život sam pod pritiskom, navikao sam se već, fudbal ne razumem drugačije, takmičim se i idem na pobedu. Nikad nisam shvatao utakmicu olako, ne znam šta je to.

Đukić se osvrnuo i na odluku Disciplinske komisije FSS da oduzme Partizanu dva boda, uz zanimljiv komentar susreta između Javora i Radničkog u Ivanjici.

Zbog čega oduzimaju bodove, zbog izjava? Pa da zabranimo da se priča? Zaista je bolje da rešimo uzroke zašto se to desilo, da napadnemo tamo gde je stvarni problem, ako stvarno želimo da pomognemo srpskom fudbalu gde se dešavaju neke stvari. Šutira se penal, a protivnički igrači ne prisustvuju penalu… Kako prolaze neopaženo takve stvari. Mislim da su to mnogo bitnije stvari od toga šta je rekao ovaj ili onaj. Hajde da napadnemo tamo gde su stvarni problem, dodao je trener Partizana.

Utakmica na Bamovom brdu počinje u nedelju od 15.30 časova, a Đukić neće moći da računa na povređene Bojana Ostojića i Zorana Tošića, dok je Sejduba Suma pod znakom pitanja zbog gripa.

Komentari
Advertisements