Nije se dugo čekalo: Vuletić žestoko odgovorio Iliću

Predsednik Skupštine FK Radnički iz Niša Radan Ilić poručio je čelnicima Partizana da ne bi trebalo da komentarišu odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, a posebno je apostrofirao potpredsednika crno-belih Vladimira Vuletića.

Ilić je naglasio da Partizan ne bi trebalo da se bavi utakmicama Radničkog, već da gleda u svoje dvorište, jer Nišlije nisu komentarisale utakmicu između Mladosti iz Lučana i još uvek aktuelnog srpskog šampiona.

Oglasio se i Vladimir Vuletić, koji je oštro odgovorio predsedniku skupštine FK Radnički.

Trbohozboračkim rečima, ničim pozvan a još manje vlastan, o Partizanu govori predstavnik kluba, najvećeg ligaškog profitera odluka Disciplinske komisije FSS.

U svom osionom nastupu, u svojevrsnoj taštini praznine, bavi se pravnim opservacijama po onim poznatim stihovima “imamo stav i kad nemamo pojma”.

Ovaj, duhom siromašni glasnogovornik, tvrdi kako sudijske odluke ne treba komentarisati, zaboravljajući da je njegov klub, iz Niša Radnički, to vec često činio.

Samo skice radi, 7. aprila 2016. godine, oglasio se ovaj, još jedan u moru doslednih i principijelnih sportskih radnika, govoreći: “Cela srpska fudbalska javnost je na utakmici 27. kola, Radnički – Novi Pazar, videla da je sudija dozvolio ne rukomet ili odbojku u šesnaestercu gostiju, nego košarku.

Nakon svega što se juče dešavalo nepotrebno smo dovedeni u sumnju da iza svega stoje nečasne namere i dela kojima se bave organi van fudbalskog sporta, jer se mimo zelenog terena trasira put u evropsko takmičenje klubovima koji to nisu sportski ostvarili.”

To je čovek koji, koristeći potencijal u perfektu, navodi da su oni, da su hteli, mogli da nameste utakmicu protiv FK Javor. Gotovo groteskno zvuči okolnost da se jedan fudbalski funkcioner bahato hvališe svojim volšebnim mogućnostima da, ukoliko samo to poželi, može da namesti svaku utakmicu.

Ovo je prava prilika za reakcije jednog drugog doslednog, principijelnog i ultimativnog moralnog gorostasa, oličenog u članu IO FSS zaduženog za regularnost takmicenja.

Međutim, zaključujući ovu neplodnu raspravu, sa zadovoljstvom poručujem, Sremčevim recima: “Gazda, Radane, ti sa merdiven slaziš a ja se na merdiven tek kačim!, napisao je Vuletić.

Komentari
Advertisements