“Jutarnji” list oštro o Čoviću: Uvodi u ABA ligu i svoj treći klub

Nebojša Čović

Još uvek nije poznato koliko će klubova ABA liga imati u sezoni 2018/2019.

Po košarkaškim krugovima u region se priča da bi umesto 12 elitno takmičenje naredne sezone moglo da broji 14 klubova.

Hrvatski mediji bruje kako rasplet situacije najviše odgovara Crvenoj zvezdi. “Jutarnji list” piše kako bi Srbija mogla da kontroliše polovinu ABA lige, a u slučaju da Borac Čačak preko ABA 2 lige izbori plasman u prvi rang, predsednik crveno-belih Nebojša Čović bi navodno imao tri svoje ekipe.

“Jutarnji list” takođe napominje da hrvatski klubovi ne mogu da pronađu kompromis, što Čović odlično koristi kako bi progurao svoje zamisli.

U vreme kada su hrvatski klubovi po uzoru na Evroligu odlučili voditi ovaj sport i u regiji, pojavio se jedan tip, koji je gledao nešto malo dalje. Njegovo je ime Nebojša Čović, gazda je Zvezde, FMP-a, a uskoro bi mogao postati čovjek koji kontroliše i tri kluba, znači četvrtinu ABA lige. Kojoj je ujedno i predsjednik. Uz prećutni dogovor o nenapadanju s Miškom Ražnatovićem, menadžerom, koji u ligi takođe ima svoj klub, Megu. Dok se regija zamarala pričama “14 ili 12”, on je progurao domaćinstvo Fajnal-fora ABA 2 lige Borcu iz Čačka, koji je, praktično, njegov treći klub. Nakon Zvezde, FMP-a, imao bi, uz domaćinstvo turnira, ‘jer se u Čačku teško gubi’, promociju svoje C ekipe. Ako se pri tome poništi nacionalni koeficijent, imao bi Čović čak tri, a Srbija pet od 12 klubova u ABA ligi, a dodamo li tu Igokeu, koja je srpski klub, imali bi Srbi 50 posto glasova u Skupštini lige za bilo koju odluku. I još nešto, klubova iz Srbije bilo bi pet, a iz Hrvatske i Slovenije ukupno četiri. Uglavnom, Čović je miran jer njemu odgovara, naravno, i da je liga 14, stoji u tekstu Jutarnjeg lista.

Komentari