Milojević pred Mačvu: U prvom delu nismo imali ovoliko kadrovskih problema, cilj se zna

Vladan Milojević

Crvena zvezda gostuje Mačvi u Šapcu u sredu, 14. marta od 15.30 časova u četvrtfinalu Kupa Srbije, a “čivijaši” će biti rivali lidera Super lige i u narednom kolu nacionalnog šampionata.

Strateg crveno-belih Vladan Milojević istakao je da njegovu ekipu očekuju dva teška duela sa respektabilnim timom iz fudbalskog grada.

Čeka nas utakmica koju igramo sa Mačvom u Šapcu, u pravom sportskom gradu. Mačva se nalazi tamo gde pripada, u samom vrhu srpskog fudbala. Nisu menjali „roster“, stariji su za šest meseci u Superligi, igraju jako dobro, sa vrlo dobrim trenerom gospodinom Ančićem. Ekipa koju veoma poštujemo. Ovo je samo prva od dve utakmice koje ćemo igrati u Šapcu narednih dana, ne bih da ponavljam šta su naši ciljevi. Očekujem podršku navijača koji će nam biti vetar u leđa i nositi nas tokom cele utakmice. Igra se samo jedna utakmica, Kup je tbog toga teško takmičenje. Ne znam da li će Mačva igrati drugačije sutra u odnosu na nedelju, ali poznavajući ih mislim da će razmišljati o prvoj narednoj. Mi takođe razmišljamo samo o sutrašnjoj utakmici, rekao je Milojević, a preneo klupski sajt.

Milojević je napomenuo da je ekipa pala nakon eliminacije od CSKA u Ligi Evrope, ali da će se radom izdići iz svih problema.

Ove nedelje igramo praktično na dva fronta, u kupu i Superligi. Ne bih imao šta posebno da dodam u odnosu na konferenciju posle meča sa Napretkom. Takve stvari se dešavaju i u fudbalu i u životu. Pričali smo, momci su pametni i verujem da će se rezultati videti već u sledećoj utkamici. Možda je i utakmica protiv CSKA imala uticaja na određeni pad u igri. Mi smo u Moskvi imali dve stopostotne šanse i nismo dali gol, a da jesmo, možda bi sada sve bilo drugačije. Ne mislim da su napadači zaboravili da daju gol. Desilo nam se da primimo dva gola iz dve šanse i to u poslednjim minutima. Radićemo na tome, uvek morate da radite. Sve ekipe u drugom delu su mnogo jače nego ekipe u prvom delu. Ovo je ciljna ravnina, prvi deo prvenstva vam je kao prvo poluvreme, možete da utičete na nešto, drugi deo prvenstva je peščanik koji se okreće i vreme ističe.

Crvena zvezda ima kadrovskih problema. U slučaju Donalda je izdato saopštenje, dok El Fardu Ben i Vujadin Savić neće po svaku cenu na teren.

Istina jeste da u prvom delu nismo imali ovoliko kadrovskih problema. Uglavnom sam imao ceo tim na raspolaganju. Sada postoje problemi sa povredama, a opet, to je tako, moramo sa tim da se nosimo. Za Savića ćemo danas dobiti dijagnozu, kao i za Bena, nećemo rizikovati sa njima. Za Donalda ste dobili zvanično saopštenje. Ponavljam, nećemo rizikovati, bitno mi je da su svi dobri i zdravi, tada sam najsrećniji, dodao je Vladan Milojević.

Komentari