Stolica najavljuje pohod na trofej u Kupu Srbije

Emil Rockov i Ilija Stolica

Vojvodina dočekuje lučansku Mladost u četvrtfinalu Kupa Srbije. Utakmica na stadionu “Karađorđe” na programu je u sredu, 14. marta od 17 časova.

Crveno-beli iz Novog Sada su u prethodnom kolu Super lige bili bolji od sutrašnjeg protivnika na zapadu Srbije.

Strateg Vojvodine Ilija Stolica je naglasio da je teško u par dana dva puta savladati istog rivala, ali da je cilj njegove ekipe trofej u Kupu, a Mladost prva naredna prepreka.

Staro fudbalsko pravilo glasi da nije jednostavno odigrati dve utakmice sa istim protivnikom u razmaku od samo tri dana. Međutim, imamo svoj cilj i ideju i smatram da smo upravo na ovoj poslednjoj utakmici pokazali kako treba to da sprovodimo na terenu. Kup je specifično takmičenje, uvek je neizvesno i ja se unapred radujem sutrašnjem meču. Orni smo, iako je period za oporavak bio kratak, ali naravno, kako je nama, tako je i igračima Mladosti. Pozivam sve da sutra ispune stadion i pruže podršku momcima na putu ka jednom od trofeja, rekao je Stolica, a preneo klupski sajt.

Mladi stručnjak je naglasio i važnost Kupa, koji donosi izlazak na međunarodnu scenu.

Ne znam da li je Kup generalno potcenjen, ali za nas nije sigurno. Lično, smatram da ukoliko osvajanjem nekog takmičenja stičete pravo da izađete u Evropu, to takmičenje nijednog trenutka ne sme da bude potcenjeno. Svaki trofej je velika stvar i nije nimalo lako doći do njega. Naravno, teže je osvojiti prvenstvo, ali i Kup je takmičenje koje je, pre svega, puno iznenađenja i mogućnosti za slabije timove da u eliminacionom sistemu iznenade favorite. Meni je Kup uvek bio interesantan i zanimljiv i na njega gledam kao na veliku šansu za nas da izađemo u Evropu, odnosno da se radujemo još jednom trofeju.

O Mladosti je Stolica imao samo reči hvale, ali je istakao da će put do pobede biti pravilan pristup igri od strane njegovih izabranika.

Iznenađenja su moguća u određenoj meri, ali ono što je specifično u ovom slučaju jeste sam Kup kao takmičenje. Igra se po principu eliminacije, tako da su u samom takmičenju moguća iznenađenja u svakom kontekstu. Što se tiče samih ekipa, mislim da jedni druge odlično poznajemo, kao i ideju i način igre. Mladost je iskusan tim, koji će sigurno znati da odgovori na nepovoljan rezultat po njih u nedelju, ali isto tako, ne sumnjam ni u to da će moji momci sa pravim stavom ući u sutrašnji meč i, verujem, voditi nas do pobede, dodao je Ilija Stolica.

Ulaznice za ovu utakmicu moći će besplatno da se preuzmu na blagajni. Ulaznice za zapad i istok preuzimaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), dok će karte za sever moći da se preuzmu u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice, stoji na sajtu FK Vojvodina.

Komentari