OKS zakazao Sednicu u Tršiću u čast Vuka Karadžića

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije na danas održanoj sednici zakazao je II redovnu Sednicu Skupštine OKS za petak, 23. mart 2018. godine.

Na današnjoj Sednici koju je vodio Predsednik OKS Božidar Maljković, članovi Izvršnog odbora OKS doneli su odluku o zakazivanju II redovne Sednice Skupštine OKS koja će se održati u Tršiću – rodnom mestu Vuka Stefanovića Karadžića. Tršić je izabran za mesto održavanja redovne Skupštine kako bi se dao doprinos obeležavanju 200 godina od prvog izdanja „Srpskog rječnika“ koji je napisao Vuk Stefanović Karadžić, a koji je izdat 1818. godine. Pored Sednice, Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa gradom Loznicom tog dana otvoriće izložbu posvećenu istorijatu Olimpijskih igara.

Izvršni odbor preliminarno je usvojio finansijski i izveštaj o radu OKS za 2017. godinu, kao i plan rada za 2018. godinu i uputio ih je na finalno usvajanje članovima Skupštine.

Danas su razmatrani i odobreni zahtevi Specijalne olimpijade za prepoznavanje kao nadležnog saveza za sport osoba sa posebnim potrebama, kao i zahtevi Džudo saveza Srbije i Vaterpolo saveza Srbije za davanje saglasnosti za organizaciju svetskih i evropskih prvenstava za seniore i juniore u 2020. i 2021. godini.

Komentari
Advertisements