Nevena Ignjatović prva u Sahalinu

Nevena Ignjatovic

Srpska skijašica, Nevena Ignjatović, osvojila je danas prvo mesto na Istočnom kupu u veleslalomu koji se održao u Rusiji, nakon što je uspela da ostvari vreme od 2 sata, 22 minuta i 28 sekundi.

Zastava naše zemlje vijorila se na dalekom Sahalinsku koji se nalazi na krajnjem istoku Rusije. Vremenom 2:22:28, srpska skijašica stigla je do prvog mesta na pobedničkom postolju.

Ono što je još bitnije, Nevena je prikupila šest FIS poena, čime je sebi otvorila mogućnost da se nađe na 31. mestu u veleslalomu na svetu. Zahvaljujući toj poziciji, sebi bi obezbedila broj 31 na Svetskom kupu tokom cele sledeće godine.

To je ogromna šansa jer bih mogla na Svetskim kupovima da ulazim u druge vožnje, dobijam bolje uslove na stazi i pravim zapaženije rezultate. Ali, potrebno je da i u sutrašnjoj trci ponovim ovakav plasman da bih to ostvarila. Neće biti lako, ali verujem u sebe, jer nikada do sada nisam u veleslalomu napravila tako dobre bodove kao na ovoj prvoj trci u Sahalinu, rekla je Nevena, a prenele su ,,Večerenje novosti“.

Srpska skijašica je bila ispred Ruskinje Romanove i Čehinje Capove.

– Radila sam ono što najbolje znam. Skijala sam i trudila se da ne razmišljam puno. Tek posle ove prve trke spremna sam za naredne dane, s obzirom na to da sam u Rusiji prvi put i nisam znala sta da očekujem. Sneg je malo drugačiji i vreme se menjalo doslovno na 15 minuta. Sunce, vetar, sneg, oluja, pa sunce… Staza je bila dosta duga, teren nije težak, lep je, ali opet bio je zahtevan baš zbog ovih vremenskih uslova. Vidljivost se menjala, kao i struktura snega zbog padavina. Potrudila sam se da razvijam brzinu od starta do cilja i pobedila sam. To mi je bio i cilj, zaključila je Ignjatovićeva.

 

Komentari
Advertisements