Hamilton uskoro dobija novog partnera u Mercedesu?

Okon

Mercedes bi uskoro mogao da angažuje novog vozača, koji bi im osigurao budućnost u Formuli 1.

Veliko pitanje koje se postavlja jeste: Da li to znači odlazak Valterija Botasa?

Teško je pomišljati da bi Mercedes mogao da se odrekne usluga aktuelnog svetskog šampiona, Luisa Hamiltona, a prema pisanju ,,Dejli ekspresa“, Valterija Botasa bi u skorije vreme mogao da zameni aktuelni vozač Fors Indije, Esteban Okon.

Šef ekipe Mercedes, Toto Volf, nedavno je u intervjuu za francuske medije rekao da je Esteban Okon njegov ,,mali dragulj“, što je dvadesetjednogodišnji vozač prokomentarisao.

– Uvek je lepo čuti takve stvari od vašeg šefa, rekao je Okon.

Esteban Okon je član razvojnog programa Mercedesa, a kada je upitan da li ,,pikira“ mesto Valterija Botasa u nemačkoj ekipi, kako bi vozio zajedno sa Luisom Hamiltonom, Okon je prokomentarisao.

– Videćemo. Trenutno sam u Fors Indiji, ali o mojoj karijeri upravljaju iz Mercedesa, tako da sam u veoma dobrim rukama. Ukoliko budem dobro radio posao, uvek će biti prilike, kazao je Okon.

Ekipa Fors Indije završila je kao četvrtoplasirana u konkurenciji konstruktora u poslednje dve sezone Formule 1, ali Okon nije siguran da li njegov tim može da se bori za najviše ciljeve u predstojećoj sezoni.

– Automobil je veoma dobro sklopljen, ali tu ima još malo posla. Postoji nekoliko novih delova koji će se pojaviti na prvoj trci, i to će biti drugačiji auto. Teško je reći gde smo sad, ali na duže staze, nismo daleko od Red bula. Videćemo šta će se desiti u kvalifikacijama, dodao je Okon.

Nova sezona Formule 1 počinje 25. marta Velikom nagradom Australije, a titulu brani vozač Mercedesa, Luis Hamilton, koji je blizu potpisivanja novog ugovora za tom ekipom.

 

Komentari
Advertisements