Čepurin uručio ,,navijačke pasoše“ za Mundijal u Rusiji, Ivanović: ,,Srbi i Rusi su braća“

Vidimo se u Rusiji

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin u Ruskom domu u Beogradu uručio je „navijačke pasoše“ šestorici srpskih navijača za predstojeće fudbalsko Svetsko prvenstvo. Svetsko prvenstvo u Rusiji održava se od 14. juna do 15. jula, a reprezentacija Srbija nalazi se u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, javlja Radio-televizija Srbije (RTS).

Na svečanoj ceremoniji, u sklopu promocije Mundijala u Rusiji, Čepurin je „pasoše“, koji omogućavaju, uz kartu ulaz na utakmicu i besplatno korišćenje javnog prevoza u gradovima-organizatorima, dodelio Ognjenu i Nebojši Pokmici, Milanu Stoiljkoviću, Milošu Miloševiću i Stefanu i Urošu Draškiću.

Danas je vrlo važan dan za sve navijače u Srbiji. Svetsko prvenstvo je ogroman događaj, a posle novog šestogodišnjeg mandata predsednika Vladimira Putina je najbitniji događaj. Sagrađeno je 12 modernih stadiona, među kojima su oni u Samari, Kalinjingradu i Moskvi gde će igrati Srbija, rekao je Čepurin u Ruskom domu, a preneo RTS.

On je podsetio na nedavne reči ministra inostranih poslova u Vladi Srbije Ivice Dačića da su srpski fudbaleri favoriti protiv Brazila u Moskvi.

Nadam se da će srpski i ruski tim na SP pokazati blistav fudbal i biti uspešni“, rekao je Čepurin, koji je od generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije Jovana Šurbatovića na poklon dobio novi beli dres reprezentacije Srbije sa njegovim prezimenom na ćirilici i uzvratio mu knjigom o stogodišnjici diplomatskih odnosa Srbije i Rusije, dodao je Čepurin.

Zamenik direktora Ruskog doma Vasili Galaktionov izjavio je da će u toj kući uoči i tokom Mundijala biti organizovano niz sportskih događaja za stanovnike Srbije.

Ovde će moći da prate sve utakmice uz stručne komentare. Fan ID je neophodan, a danas je istorijski jer se dele prvi pasoši, naveo je Galaktionov.

Putem video snimka prisutnima se javio i reprezentivac Srbije Branislav Ivanović i čestitao navijačima na „pasošima“.

Srbi i Rusi su braća, želim da učinite Svetsko prvenstvo boljim. Očekujem veliku podršku dva naroda, rekao je defanzivac Zenita iz Sankt Peterburga.

Direktor marketinga Spotskog društva Crvena zvezda, Zoran Avramović raduje se Mundijalu u Rusiji.

Postoje divni momenti u životu i sportu, došli smo na korak do SP. Naše srce, kao i milioni širom sveta, kucaće za reprezentaciju. Fudbal govori univerzalnim jezikom sveta, ne poznaje granice, i učiniće da SP u Rusiji ostaće u pamćenju kao veliki događaj, zaključio je Avramović.

Da bi se izdao „pasoš navijača“ neophodno je da gosti šampionata na zvanicnom sajtu FIFA nabave ili naruče kartu za neku od utakmica prvenstva, a nakon prosleđenog broja karte ili broja zahteva, na sajtu „FAN ID“ da se registruju i odaberu jednu od ponuđenih opcija dostave „pasoša navijača“ u Ruski dom u Beogradu.

Davanje pasoša navijača trećim licima je zabranjeno.

Svetsko prvenstvo u Rusiji održava se od 14. juna do 15. jula, a reprezentacija Srbija nalazi se u E grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

Komentari
Advertisements