Milivojević: Bane je bio pravi kapiten, ali u fudbalu vlada autokratija

Luka Milivojević, Marko Grujić, Andrija Živković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi

Fudbalska reprezentacija Srbije u četvrtak će otputovati u Torino, gde će u petak odigrati prijateljski meč sa Marokom u sklopu priprema za Mundijal u Rusiji.

Raspoloženje u nacionalnom timu je dobro, a i dalje je tema kapitenska traka, koju će umesto Branislava Ivanovića nositi Aleksandar Kolarov. Pred novinarima u Staroj Pazovi bili su Luka Milivojević, Marko Grujić i Andrija Živković.

Dugo sam u reprezentaciji. Za mene je Bane bio pravi kapiten, ali poštujem odluku selektora, jer u fudbalu ne vlada demokratija, već autokratija i svi poštuju selektorove odluke. Maroko i Nigerija su reprezentacije koje učestvuju na Mundijalu, ne vidim ništa loše što ćemo igrati sa njima. Rezultat nije u prvom planu već ono što nas čeka. Naredne dve prijateljske su pun pogodak, rekao je Milivojević.

Grujić je potvrdio da će utakmice protiv Maroka i Nigerije veoma dobro poslužiti mladim igračima za što bolje uigravanje sa ostatkom ekipe.

Za nas mlade su ove dve utakmice prilika za što bolju pripremu jer ima još vremena da se nametnemo selektoru. Nezahvalno je reći da rezultati nije bitan u ovim mečevima, ali sigurno da nije u prvom planu, istakao je Grujić.

Prema rečima fudbalera Benfike Andrije Živkovića, on i njegovi saigrači bi trebalo da postepeno idu ka uigravanju, ali i lepom utisku u naredne dve utakmice.

Idemo stepenik po stepenik kako bismo se uograli što bolje i ostavili lep utisak protiv Maroka i Nigerije. Gledali smo protivnike, spremamo se u skladu sa vremenskim uslovima, gledamo sebe i idemo na pobedu, naglasio je Živković, koji se u poslednje vreme ustalio u timu Benfike.

Utakmica protiv Maroka igra se u petak u Torinu od 20.30 sati, dok je meč protiv Nigerije četiri dana kasnije u Londonu od 20.50 sati.

Komentari