Saopštenje RSS: EHF odlučio da se igra bez publike

RSS prostorije

Kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u konkurenciji juniorki, na kojem će uz Srbiju nastupiti i selekcija takozvanog Kosova, premešten je iz Kragujevca u Kovilovo.

Utakmicama će moći da prisustvuju samo službena lica, a RSS je saopštio da je ovakvu odluku donela Međunarodna rukometna federacija (EHF).

Saopštenje prenosimo u celosti:

Rukometni savez Srbije želi da upozna javnost sa stvarima vezanim za odigravanje kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo juniorki koji će od petka do nedelje biti održan u SC „Kovilovo“.

Evropska rukometna Federacija poslala je dokument organizatoru turnira Rukometnom savezu Srbije, kao i svim učesnicima kvalifikacija, sa jasnim i striktnim uputstvima koji će pomoći da celokupan događaj protekne u duhu sporta.

Sagledavajući bezbedonosnu situaciju, kao i celokupan publicitet koji prevazilazi granice sporta, Evropska rukometna Federacija dostavila je Rukometnom savezu Srbije odluku po kojoj će turnir u Kovilovu biti odigran bez prisustva gledalaca i predstavnika medija.

Ulaz u sportski kompleks Kovilovo biće dozvoljen samo zvaničnim članovima Federacija, predstavnicima RSS i ljudima zaduženim za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Rukometni savez Srbije shvata naglašene emocije u javnosti kada je u pitanju južna srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Sa druge strane, kao organizacija smatramo da smo učinili najviše u izuzetno teškim okolnostima, kako bi sačuvali budućnost našeg sporta, sprečili drakonske kazne i višegodišnju suspenziju naših reprezentativnih selekcija na međunarodnoj sceni., stoji u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Komentari
Advertisements