Nikad više protiv takozvanog Kosova: RSS postigao dogovor sa EHF

Prostorije RSS

Ženska juniorska reprezentaciaj Srbije u rukometu izbačena je iz kvalifikacija za EP. Podsetimo, Vlada naše zemlje donela odluku da naša selekcija ne može da igra protiv reprezentacije takozvanog Kosova.

Potpredsednik RSS Dragan Škrbić preneo je informaciju da nijedna srpska nacionalna selekcija niti klub iz Srbije više nikada neće biti primorani da igraju utakmicu protiv nekog tima sa Kosova. Ovu odluku doneo je EHF.

Rukometi savez Srbije je uspeo da postigne dogovor s čelnicima EHF-a i više se nikada neće dogoditi da neka selekcija ili tim iz Srbije igraju sa ekipama s Kosova. Odlučeno je da žreb u tim situacijama bude poludirigovan kako se ne bi ponovilo nešto slično onome što se dogodilo u Beogradu pre desetak dana. Verujem da je to jedini ispravan način da se izbegnu nemile scene i smatram da bi i ostali savezi trebalo da pokušaju da dođu do identičnog statusa. To bi umnogome smanjilo tenziju i svi bismo opet mogli da mislimo samo na sport, što je, uostalom, i naš posao, rekao je Dragan Škrbić, a prenele Novosti.

Komentari
Advertisements