Evropski prvaci nisu zadovoljni premijama

Radost košarkaša Slovenije

Košarkaši reprezentacije Slovenije ni posle šest meseci nakon osvajanja titule šampiona Evrope nisu dobili premije za trofej, prenosi ,,Informer”.

Slovenija je uspela da se ,,okiti” evropskim zlatom prošle godine kada su u finalnom duelu u Istanbulu pobedili reprezentaciju Srbije rezultatom 93:85. Ipak, ni pored ogromnog uspeha, košarkaši ,,zmajčekih” nisu dobili sumu novca koja je priličila tom poduhvatu.

Naime, slovenački košarkaši trebali su između sebe da podele oko 67 hiljada evra, što bi značilo da bi svaki košarkaš dobio oko 4000 evra. Ta odluka države je razljutila košarkaše koji smatraju da zaslužuju više.

Primera radi, reprezentativci Španije dobili su po 30 hiljada evra za osvojenu bronzu, dok su naši košarkaši bili nagrađeni sa po 20 hiljada evra.

Vlada Slovenije odmah je uplatila novac, ali čelni ljudi košarkaškog saveza te zemlje nadali su se da će uspeti da dobiju veće premije od države.

– Ministarstvo je odmah uplatilo novac, ali imamo problem sa visinom nagrada. Nadali smo se da će ih podići, da će biti na normalnom nivou, kao što je to u Srbiji ili Španiji. Igrači su zaslužili više. Nažalost, ovo je baš premalo. Država je baš malo uplatila, rekao je generalni sekretar slovenačkog saveza, Radisav Nesterovič, a preneo je ,,Informer”.

Komentari