Ponovo se pilo iz patike: Agonija Fetela, briljantni Rikardo! [VIDEO]

Rikardo

Vozač Red bula Danijel Rikardo pobednik je trke za Veliku nagradu Kine koja se danas vozila na stazi u Šangaju.

Izuzetno uzbudljiva trka u Šangaju, sa dosta smenjivanja pozicija pripala je sjajnom Australijancu Danijelu Rikardu koji je svojim manevrima oduševio sve prisutne na stazi.

Iako je Sebastijan Fetel započeo trku kao vodeći i na prvoj poziciji proveo veći deo vremena, tu poziciju nije uspeo da zadrži do kraja.

Prvo ga je pretekao Valteri Botas u 21. krugu nakon što je Nemac otišao na zamenu pneumatika, a Botas odvozao fenomenalan krug i nadoknadio zaostatak. Posle toga, sve je krenulo nizbrdo za vozača Ferarija.

Pojava vozila bezbednosti u 31. krugu naterala je oba vozača Red bula da odu na zamenu guma što se ispostavio kao izvanredan potez ekipe. Nakon što se vozilo bezbednosti sklonilo sa staze, na scenu stupa Danijel Rikardo, vozač Red bula koji je preticao sve redom i to na izvanredan način u svom karakterisičnom stilu – uz pomoć kočenja i deset krugova pre kraja preuzeo je lidersku poziciju koju je do finiša i sačuvao.

Velika bitka vodila se između Luisa Hamiltona i Maksa Verštapena iz Red bula koji je imao mali incident sa Sebastijanom Fetelom, zbog kojeg je i kažnjen sa deset sekundi, pa će pozicija broj četiri pripasti aktuelnom svetskom šampionu Luisu Hamiltonu čije gume su bile na ,,izdisaju“. Sebastijan Fetel je bio ometen nakon duela sa Veršapenom nakon čega je gubio pozicije i trku na kraju završio na osmoj poziciji.

Tradicionalno, Danijel Rikardo je pobedu proslavio tako što je popio šampanjac iz svoje patike.

Ovo je prva pobeda Red bula ove sezone, pošto je Ferari slavio u prethodne dve trke.

Prvih deset izgleda ovako:

  1. Danijel Rikardo (Red bul)
  2. Valteri Botas (Mercedes)
  3. Kimi Rajkonen (Ferari)
  4. Luis Hamilton (Mercedes)
  5. Maks Verštapen (Red bul)
  6. Niko Hulkenberg (Reno)
  7. Fernando Alonso (Meklaren)
  8. Sebastijan Fetel (Ferari)
  9. Karlos Sajnc (Reno)
  10. Kevin Magnusen (Has)

 

Komentari
Advertisements