Rezovi u Zvezdi posle gubitka ABA lige: Jedan otkaz i dva potpisa

Filip Čović

Gubitak titule u ABA ligi odneo je prve “žrtve” u Crvenoj zvezdi i primorao upravu kluba da angažuje dva nova igrača.

Posle pet meseci provedenih u redovima aktuelnog šampiona države otkaz je dobio plejmejker Dilan Enis, dok su crveno-bele pred početak Super lige pojačali dosadašnji igrači FMP-a Aleksa Radanov i Filip Čović.

Reprezentativac Srbije Aleksa Radanov, koji je bio ustupljen FMP-u se vraća u Crvenu zvezdu sa kojom ima višegodišnji ugovor.

Plejmejker Filip Čović, kapiten FMP-a, potpisao je ugovor do kraja sezone sa ekipom Crvene zvezde mts, za koju će nastupati u utakmicama Super lige.

Iskusni organizator igre, ima 28 godina, a ove sezone je u ligaškom delu ABA lige ubacivao 15.8 poena po utakmici, uz 7.5 asistencija po meču:

– Nema velikih reči, ali ni puno vremena za adaptaciju, jer Superliga Srbije počinje već za dva dana. Od prethodnog odlaska, prošao sam puno toga, mnogo sam iskusniji i zato mogu da kažem da je ovo velika čast za mene, i da smatram da mogu da pomognem timu Crvene zvezde mts. Na meni je da radim naporno i da se što pre priviknem na nove saigrače i igru ekipe. Znam praktično sve igrače u ovom timu, i verujem da će mi zbog toga biti potrebno i manje vremena da se u potpunosti uklopim u novi sistem,
rekao je Filip Čović, koji je dres Crvene zvezde nosio u sezoni 2011-2012.

Još uvek je neizvestan status Milka Bjelice i razgovori sa njim su u toku. U klubu nisu zadovoljni njegovom formom u poslednje vreme i neće biti iznenađenje ako i on poput Enisa, dobije otkaz.

Ekipa Crvene zvezde mts prvi meč u Superligi igra u sredu u dvorani „Aleksandar Nikolić” protiv zemunske „Mladosti”.

Komentari