Zvezda ne odustaje od Evrolige!

Milko Bjelica na četvrtoj utakmici u Podgorici, Budućnost - Crvena zvezda 77:73

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u finalu ABA lige i tako ostali bez nastupa u Evroligi naredne sezone.

Međutim, klub sa Malog kalemegdana ne odustaje od nastupa u elitnom takmičenju i pokušaće sve kako bi Beograd i naredne sezone ugostio najbolje evropske klubove.

Nebojša Čović će pokušati da ubedi čelnike Evrolige da je i za samo takmičenje bolje da Crvena zvezda igra Evroligu nego da to bude Budućnost. I Evroligi se mnogo više isplati da je igra Crvena zvezda, tim koji već pet godina igra ozbiljnu ulogu i poseduje dve ozbiljne hale, “Pionir” i “Štark arenu”, koje imaju sve uslove za to takmičenje, rekao je za “Infomer” neimenovani izvor blizak Crvenoj zvezdi.

Pored toga, Srbija i Beograd su daleko veće tržište.

Verovatno je i čelnicima Evrolige jasno da je bolje da se mečevi igraju u Beogradu nego u Podgorici. Uostalom, Crna Gora ima jedva nešto više od 600.000 stanovnika, tri puta manje nego Beograd sam. Jasno je da je tržišno gledano za Evroligu bolje da igra Zvezda nego Budućnost, zaključio je neimenovani izvor.

Prvi čovek Budućnosti, Dragan Bokan, najavio je odmah posle finala da će otputovati u Barselonu na razgovore sa čelnicima Evrolige i da će brzo prekinuti nagađanja oko nastupa Podgoričana u ovom takmičenju.

Komentari