Bjeković o „orlovima“ i Vučeliću

nenad bjeković

Nenad Bjeković nedavno je postao potredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Nekadašnji igrač, trener i sportski direktor Partizana je u razgovoru za Informer govorio o šansama „orlova“ na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Ne volim da se pravi euforija. Imamo dobru reprezentaciju, odlične igrače. Za respekt. Ne vidim da su Kostarika i Švajcarska u prednosti u borbi za drugo mesto. Naravno, ne treba ih potcenjivati. Potrebno je pripremiti se, otići, odigrati muški i pošteno. Znam da zvuči kao izlizana fraza, ali neka momci pruže maksimum i onda ni niko neće moći ništa da im prigovori ili da im kaže da bolje igraju za klubove nego za reprezentaciju, rekao je Bjeković za Informer.

Iskusni fudbalski radnik je naglasio Srbija ima veliki broj kvalitetnih igrača, koji bi mogli da ekspoldiraju na Mundijalu, ali da je najvažnije da reprezentacija funkcioniše kao tim.

Imamo toliko igrača da mora neko da eksplodira. Pogledajte kako igraju Mitrović, Matić, Sergej, Kolarov, Ivanović, Ljajić, Milivojević, Tadić, Tošić u Bešiktašu… Ne znaš koga pre da izdvojiš… Ali najbitnije je da budemo tim. Naši treneri obilaze mesec dana klubove gde se nalaze naši igrači, pričaju s trenerima, s kondicionim trenerima. Tako će, kada se okupe reprezentativci na pripremama, naš stručni štab imati crno na belo o svakom igraču.

Bjeković se osvrnuo i na odnos sa predsednikom Partizana Miloradom Vučelićem, kojem je bio protivkandidat na izborima u klubu iz Humske.

Vučela i ja se znamo od sedamdesetih godina. Vučela kao Vučela je bio član UO, i to na moje insistiranje, kad je bio direktor RTS. On ima kapacitet i potreban je Partizanu. Ne bih ja imao ništa protiv toga da Milorad Vučelić bude predsednik Partizana, ali samo na normalan način, a ne na način na koji je došao. Kad je trebalo da ide u „Novosti“, rekao sam neka ide, samo neka ide van Partizana. To kažem samo zbog načina na koji je došao na funkciju, ali imam visoko mišljenje o njemu, dodao je Nenad Bjeković.

Komentari
Advertisements