„Orlići“ putuju na Evropsko prvenstvo

Kadetska reprezentacija Srbije

Kadetska reprezentacija Srbije (generacija 2001.), odlazi u četvrtak, 3. maja, u Englesku gde će biti učesnik Prvenstva Evrope koje okuplja 16 najboljih selekcija u ovom uzrastu.

Izabranici selektora Ivana Jevića nalaze se u grupi sa Španijom, Nemačkom i Holandijom, a prvi meč „orlića“ na programu je 5. maja (17,45) kada će rival biti jedan od favorita na završnom turniru, selekcija Španije.

– Na okupu smo od 26. aprila i posle sedam dana priprema u odličnim uslovima Sportskog centra u Staroj Pazovi, dobro smo se spremili za ono što nas očekuje u kolevci fudbala – ističe selektor Ivan Jević. – Ono što je najvažnije svi momci su zdravi i maksimalno motivisani da Srbiju i naš fudbal predstave na najbolji mogući način. Ne volim mnogo da obećavam, ali verujem u momke i kvalitet koji imamo, uveren da možemo da odgovorimo izazovu svakog meča.

Grupa je veoma teška, rivali redom Španija, zatim Nemačka i Holandija.

– Sa Španijom se dobro poznajemo, jer smo bili rivali u drugom krugu kvalifikacija u Češkoj. Svi znamo koliko je Španija moćna u gotovo svim uzrasnim kategorijama, ali pokazali smo u Češkoj da sve rivale respektujemo, ali da najviše verujemo u sebe. Ponovo smo ih skautirali, obavili sve neophodne analize i spremno očekujemo taj prvi duel.

Nemačka i Holandija?

– Nemci su fizički dominantna ekipa, ali imam velika očekivanja kada se radi o tom meču. Holanđani su takođe skenirani, dobro smo ih upoznali. Neko će možda reći da je njihov fudbal trenutno u silaznoj putanji, ali oni su godinama poznati po dobrom radu i razvoju talenata. I sada im je akcenat na rezultatu, što ranije i nije bio slučaj.

Sam plasman na Prvenstvo Evrope predstavlja veliki uspeh…

– Uvek želimo više, tako će i sada biti. Grupa jeste jaka, uostalom nema slabih selekcija u završnici Evropskog prvenstva, a o putnicima u nokaut fazu odlučivaće nijanse. Ponoviću, sve rivale poštujemo, respektujemo, ali znamo šta želimo i koliko možemo. Verujemo u svoj rad, naš kvalitet, pokazaćemo karakter –
rekao je Ivan Jević, selektor kadetske reprezentacije Srbije.

Učesnici Evropskog prvenstva u Engleskoj biće:

Golmani: Luka Krstović (Crvena zvezda), Lazar Slavković (Partizan)

Odbrana: Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Matija Gočobija (Kiker), Stefan Radmanovac (Partizan), Bojan Balaž (Partizan), Danilo Mitrović (Vojvodina), Đorđe Jovanović (Brodarac)

Sredina terena: Ivan Ilić (Crvena zvezda), Bogdan Jočić (Crvena zvezda), Dejan Zukić (Vojvodina), Kristijan Belić (Vest Hem), Milutin Vidosavljević (Čukarički), Nikola Marjanović (Brodarac), Martin Novaković (Partizan)

Napad: Marko Dedijer (Crvena zvezda), Dragoljub Savić (Vojvodina), Njegoš Kupusović (Crvena zvezda), Borislav Burmaz (Crvena zvezda), Jovan Đermanović (Štutgart).

Raspored mečeva:
5.maja SRBIJA – Španija 17,45
8.maja Nemačka – SRBIJA 13,00
11.maja Holandija – SRBIJA 19,00
13/14.maja četvrtfinale
17.maja polufinale
20.maja finale

Komentari
Advertisements