NBA pomera granice: Ženski trener konkurent za klupu Milvokija

Hamon

Beki Hamon, koja radi kao pomoćnik Gregu Popoviču u San Antoniju, biće prva žena u istoriji NBA lige koja će biti intervjuisana za posao glavnog trenera u nekom od klubova u ligi.

Beki Hamon (41) nalazi se u ulozi asistenta Gregu Popoviču u San Antoniju već četiri sezone, nakon što je angažovana 2014. godine. Time je postala prvi ženski asistent treneru u četiri najveće profesionalne lige u Americi. Takođe, vodila je i ekipu Las Vegasa u letnjoj ligi koja je u vlasništvu San Antonio.

Prema prvim informacijama, Beki Hamon će biti intervjuisana za posao glavnog trenera u Milvokiju.

 – Beki može da uradi šta god poželi. Zaista cenim njeno znanje i način na koji radi. Šta god želi da uradi u svojoj budućnosti je prirodno. Ima sve što je potrebno, rekao je nedavno Greg Popovič.

Lebron Džejms ne bi imao ništa protiv da mu ženska osoba bude glavni trener u ekipiu.

 – Ako zna šta radi, voleo bih. Na kraju krajeva, u košarci se ne radi o muškarcima i ženama. Ako znaš igru, onda znaš igru, prokomentarisao je Džejms.

Hamon je provela 16 godina u NBA ligi za žene igrajući osam godina za Njujork Liberti i osam godina za San Antonio Starse. Provela je nekoliko godina u Španiji i Rusiji, a takođe je osvojila i bronzanu medalju igrajući za žensku reprezentaciju Rusije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Komentari
Advertisements