Selektor ga nikada nije gledao, ali se Hrvat našao na spisku

Karacic

Fudbaler zagrebačke Lokomotive Fran Karačić našao se na širem spisku reprezentacije Australije, na koje selektor Bert van Marvajk računa za pripreme pred Svetsko prvenstvo u Rusiji, preneo je ,,Index.hr“.

Objavljen je i širi spisak reprezentacije Australije na kojem se nalazi 32 imena, od kojih će na kraju priprema biti precrtana devetorica. Među konkurentima za put u Rusiju je i desni bek Lokomotive iz Zagreba Fran Karačić, kojeg, kako je i sam priznao, Bert van Marvajk, selektor reprezentacije, nikada nije imao prilike da gleda.

– Problem je što baš i nemamo veliki izbor na mestu desnog beka. Nisam Karačića gledao kako igra, ali verujem u procenu našeg selektora mlade reprezentacije Antea Miličića. Ima 21 godinu, igra na najvišem nivou u Hrvatskoj, povremeno je i kapitan svoje ekipe. Ante ga je nekoliko puta išao gledati, otkrio je Van Marvajk.

Karačić je upisao osam nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske, rođen je i odrastao u Zagrebu, a australijsko državljanstvo ima zbog oca koji je rođen u Australiji.

Uz Hrvate i Srbi će imati priliku da se u dresu ,,kengura“ pojave na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu. To su golman Genka Danijel Vuković, vezista Seltika Tom Rogić, i defanzivaci Miloš Degenek koji nastupa za Jokohamu i Aleksandar Šušnjak igrač Mlade Boleslav.

Komentari
Advertisements