Miško Ražnatović veruje da će Zvezda i Partizan igrati fajnal-for Evrolige

Miško Ražnatović

Jedan od najboljih košarkaških menadžera u Evropi Miško Ražnatović uveren je da će Crvena zvezda i Partizan jednog dana igrati na završnom turniru Evrolige, preneo je danas ,,Informer“.

Ražnatović je u razgovoru za ,,Informer“ istakao da niko nije očekivao da će se Žalgiris naći na fajnal-foru u Beogradu, pošto su ispred sebe imali prepreku kao što je Olimpijakos, ali ekipi iz Kaunasa je pošlo za rukom da eliminiše grčku ekipu.

Košarkaški menadžer veruje da će i Srbija jednog dana imati predstavnika na fajnal-foru Evrolige, iako je to sada daleko, pošto naša zemlja naredne sezone neće imati učesnika u elitnom takmičenju.

Što se Partizana tiče, crno-beli su ne tako davno, 2010. godine, učestvovali na fajnal-foru. Međutim, već godinama nisu ni blizu Evrolige.

– Svestan sam da trenutno deluje gotovo nemoguće da se Zvezda ili Partizan nađu na fajnal-foru. Ipak, to ništa ne mora da znači. Pa i 2010. isto je delovalo nemoguće, pa se Partizan našao na završnom turniru u Parizu. Verujem da će, uz malo sreće i kada se poklope kockice, to biti moguće. Ove sezone je Žalgiris bio taj koji je napravio iznenađenje, nije isključeno da tako nešto jednom uradi i neki srpski klub, kazao je Ražnatović za ,,Informer“.

Pored Žalgirisa, za titulu prvaka Evrope u beogradskoj Areni boriće se Fenerbahče, CSKA Moskva i Real Madrid. Turski i ruski klub su favoriti za plasman u finale, međutim Ražnatović se ne bi iznenadio i drugačijim raspletom.

– Na fajnal-foru ne odlučuje uvek trenutna forma, već i psihička pripremljenost. Uvek neki tim može da iznenadi. Saglasan sam da su Fener i CSKA favoriti. Igrali su u finalu i prošle godine. Turci će imati i ogromnu podršku navijača, mogu da pretpostavim da će na tribinama biti atmosfera kao da igraju kod kuće. To će biti velika prednost za njih, istakao je Ražnatović.

Srpska prestonica će po prvi put biti organizator završnog turnira Evrolige, što je, prema mišljenju Ražnatovića, velika stvar za našu zemlju.

– Fenomenalna stvar je što je Srbija domaćin fajnal-fora. Ne samo za srpsku košarku, već i za grad Beograd, pošto će minimum 15.000 stranaca doći u našu zemlju. Oni će imati priliku da se uvere u sve ono što se priča o Beogradu, a to je da je jedan od najgostoljubivijih gradova, rekao je Ražnatović i dodao:

– Skupština grada je uložila izuzetan napor da ovo bude fajnal-for koji će se pamtiti. I tako će i biti. Pričam vam kao neko ko nije propustio ovaj turnir poslednjih 15 godina.

Miško Ražnatović je vlasnik agencije ,,Beobasket“ koja zastupa igrače širom Evrope i sveta.

 

Komentari
Advertisements