Đoković: Osećam da moja igra ide u željenom pravcu, glavni cilj Rolan Garos

Novak Đoković

Novak Đoković savladao je Nikoloza Basilašvilija u drugom kolu turnira u Rimu.

Primetan je napredak u igri najboljeg srpskog tenisera, a sam Đoković je naglasio da mu je najvažnije da uđe u potrebnu formu do početka Rolan Garosa.

Rolan Garos je mesto na kojem želim da igram najbolji tenis. To je bez sumnje glavni cilj u ovom delu sezone. Osećam da moja igra ide u željenom pravcu. Jasno je da nisam imao mnogo mečeva i to je nezadovoljavajuća stvar za mene i ljude koji me prate. Nisam bio na željenom nivou, ali su turnir u Madridu i ova dva meča ovde obećavajući za mene, rekao je Đoković.

Četvorostruki osvajač Mastersa u Rimu istakao je da je psihološka priprema drugačija nakon problema sa povredom, ali da pokušava da dođe do pravog ritma.

Ovo je psihološka igra. Lestvica je bila visoko podignuta. To nije tajna. Očekivanja na tom planu su uvek velika. Ali, u isto vreme morao sam da napravim drugačiji pristup turnirima zbog povrede i operacije. Nije da ne želim da dobijam mečeve, naravno da je cilj pobeda u svakom meču, ali moram da razumem na kom je nivou moja igra i kako da dođem do svog najboljeg tenisa, dodao je srpski as, koji će se u osmini finala Mastersa u Rimu sastati sa Albertom Ramosom Vinolasom iz Španije.

Komentari