Hanibal je malo dete, zapanjiće vas broj “Internista” pred Rimom!

Stari Rim se najviše plašio Hanibala i njegovih Kartaginjana na slonovima. U nedelju se sprema nova invazija na ”večni grad”.

U derbiju poslednjeg kola na rimskom Olimpiku sastaće se Lacio i Inter, a to je meč koji će direktno odlučiti o četvrtom učesniku u Ligi šampiona sa Apeninskog poluostrva.

Šampion Juventus, drugoplasirani Napoli i treća Roma, okončali su posao, a Lacio i Inter će pokušati da izvade fleke posle kikseva u prethodnom kolu. Podsetimo, Inter je izgubio na Meaci od Sasuola, a Lacio je remizirao sa Krotoneom. Rimljani su u povoljnijem položaju ,ne samo jer igraju na svom terenu, već i zato jer im odgovara i nerešen rezultat, pošto imaju tri boda više od direktnog rivala. Međutim, pobedom bi Inter pretekao Lacio zahvaljujući boljem međusobnom skoru.

Koliko je ovo vaćan meč, potvrđuiju i vesti iz Milana koje kažu da će na tribinama Olimpika biti čak 12 hiljada navijača ”neroazura”. Pretpostavlja se da će njih 7 hiljada doći iz Milana, a ostalih 5 000 iz ostalih mesta Italije. Nema sumnje da će tribine biti pune, a očekuje se više od 60 hiljada geldalaca.

Meč između Lacija i Intera igra se u nedelju sa početkom u 20.45.

Komentari