Milojević o Voždovcu, igračkom kadru, Lukoviću, prelaznom roku

Vladan Milojević

Crvena zvezda dočekuje Voždovac u poslednjoj utakmici Super lige Srbije u sezoni 2017/2018.

Meč na stadionu “Rajko Mitić” počinje u subotu, 19. maja od 20 časova, a proslava osvojene titule zakazana je za jedan sat ranije.

Strateg crveno-belih Vladan Milojević podneo je poslednji raport u ovoj sezoni, osvrnuvši se na ekipu Voždovca i situaciju u igračkom kadru svoje ekipe.

Mislim da je posle jučerašnjih utakmicama sve jasno. Voždovac je imao neke teoretske šanse za Evropu, ali posle jučerašnjih rezultata to je nemoguće tako da utakmica neće imati rezultatski značaj. Međutim, nama svaka pobeda znači i igraćemo kao i do sada. Voždovac je ekipa koja igra lep fudbal i uvek se pokazao kao težak protivnik, bez obzira na to na čijem se terenu igra. Mi nemamo nekih većih kadrovskih problema, osim onih poznatih. Adžić i Babić imaju lakše povrede, ali se Vujadin Savić priključio ekipi, Jovičić takođe. Sa kartonima nema problema. Želimo na najbolji mogući način da zatvorimo sezonu i pozvao bih navijače u što većem broju da dođu i pozdrave momke koji su to zaslužili, kao i da uzmu učešća u humanitarnoj akciji. Mnogo puta su do sada pokazali humanost i ne sumnjam da će tako biti i ovoga puta, rekao je Milojević, a preneo klupski sajt.

Milojević je naglasio da je igračima potreban odmor pred izazove u kvalifikacijama za Ligu šampiona i da će im pauza dobro doći.

Mislim da igračima treba odmor, mnogo su utakmica odigrali. Imali smo veliki kontinuitet, i to sam i želeo da imamo. Igračima koji prošle godine nisu ni imali pauzu potrebno je da se odmore, odu sa svojim porodicama na odmor i napune baterije kako bi se vratili spremni za naporan rad. Sredinom juna, tačnije 11, 12. i 13. su lekarski pregledi, i tada zvanično i kreće sezona. Ne pratim rezultate drugih liga, verujte. Igraćemo protiv koga god da treba. Moja filozofija je da nema lakih protivnika, odnosno svaki protivnik je lak ako imate veru u sebe i samopouzdanje. Ako nije tako, onda je vama i onaj lak protivnik težak. Ne želim o tome da razmišljam. Ja razumem novinare, to je vaš i posao da gledate i upoređujete, ali koji god da nam protivnik bude mi ćemo biti maksimalno spremni, i tako ćemo prilagoditi i pripremni period. Osim liga petice, sve ostale ekipe su prilično ujednačene. Ne možete naći lakog protivnika, danas svi igraju fudbal, mnoge ekipe imaju ogromne budžete a svima je san da se domognu Lige šampiona.

Iskusni stručnjak je napomenuo da se prelazni rok uveliko sprema, ali da su moguće i promene u toku same svetske “fudbalske pijace”.

Mislim da se dosta dobro radi na tome. Moram da pohvalim i Mitra Mrkelu, čovek koji je 24 sata u fudbalu, on je taj koji dolazi do svih informacija oko igrača, kako bi mene rasteretio da mogu da budem fokusiran na teren. Mi smo u već decembru razgovarali o letu, tako ćemo i sada morati već da pričamo o zimskom prelaznom roku. Prelazni rok je živa stvar, ni 11. juna neću moći sve da vam kažem. Ja bih voleo da mi svi igrači ostanu, ali koga nema bez njega se može i mora. Mi imamo svoje planove, ali dalek je put od želja do ostvarivanja.

Zvezdin trener je dodao da je pratio igre Andrije Lukovića, koji je na pozajmici u Voždovcu i da je zadovoljan njegovim partijama.

– Pratio sam Andrijine igre i mogu da kažem da igra jako dobro i da je jedan od ključnih igrača Voždovca. Ja njega poznajem od ranije, dok je igrao u Radu, u sjajnoj generaciji. Mislim da ga je preran odlazak u inostanstvo koštao, kao i mnoge igrače koji su sada u našem timu. U inostranstvu su drugačiji zahtevi, sa naše tačke gledišta to ume da bude primamljivo dok smo mladi, ali posle je potrebno vreme za prilagođavanje i mnogi se ne snađu. Pričao sam i sa njim i rekao sam mu da je za njega najbolj da igra, i drago mi je da je poslušao i drago mi je da pruža dobre partije. Interesantan je igrač. Međutim, kada podvučemo sezonu, videćemo. Imamo još igrača na pozajmicama. O tome brine i sportski direktor i kada počnu pripreme donećemo odluku oko igračkog kadra, dodao je Vladan Milojević.

Komentari