Srbija domaćin dva svetska prvenstva u hokeju 2019!

Srbija - Hrvatska, hokej na ledu

Lepe vesti za srpski hokej stigle su iz Kopenhagena gde se održava kongres Međunarodne hokejaške federacije (IIHF).

Naime, naša zemlja će 2019. godine biti domaćin Svetskog prvenstva za seniore (Druga divizija A grupa) i Šampionata sveta za igrače do 18 godina (Druga divizija B grupa).

Srbija je tokom februara ove godine bila veoma uspešan domaćin Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina Druge divizije B grupe čime je stekla poverenje čelnika svetske hokejaške organizacije:

Tokom pregovora koje smo vodili mesecima pre Kongresa IIHF-a obezbedili smo veoma povoljne uslove za domaćinstva U18 i seniorskog svetskog prvenstva, počinje priču predsednik Saveza hokeja na ledu Srbije Marko Milovanović, koji učestvuje u radu Kongresa u Danskoj i dodaje:

Čelnici IIHF i predstavnici zemalja učesnica bili su saglasni sa našim planom i zbog toga smo svi u Savezu veoma zadovoljni. Ovo je veliki uspeh za nas, jer će domaćinstva dva velika takmičenja naredne godine biti značajan benefit za hokej u Srbiji u cilju poboljšanja infrastrukture, popularizacije ovog sporta i mogućnosti da naše dve selekcije uz podršku publike ostvare što bolje rezultate, konstatovao je Milovanović.

Komentari