Željko Obradović smatra da Zvezda i Partizan zaslužuju igranje u Evroligi

Željko Obradović

Trener košarkaškog kluba Fenerbahčee Željko Obradović smatra da Crvena zvezda i Partizan zaslužuju da nastupaju u Evroligi, prenose ,,Večernje novosti”.

Srbija neće imati predstavnika u Evroligi posle 17 godina, pošto je Crvena zvezda 14. aprila poražena od Budućnosti u finalu ABA lige. Ipak, sve je to ostalo u senci događanja u Beogradu ovih dana, kada se sve sprema za održavanje fajnal-fora Evrolige.

Najtrofejniji trener u istoriji Evrolige Željko Obradović smatra da Srbija zaslužuje predstavnika u najelitnijem košarkaškom klupskom takmičenju, pošto je neučešče srpskih klubova za narednu sezonu klubova bio veliki udarac za našu zemlju.

– Mislim da nije dobro, ali se nadam da će to već sledeće sezone da se promeni. Jasna su pravila kako se ulazi u Evroligu, rekao je Obradović za ,,Novosti”.

Crno-beli su već četiri godine izvan evropske klupske elite, a naredne sezone neće biti ni crveno-belih posle pet uzastopnih učešća. Večiti rivali su u sezoni 2013/2014. jedini put zajedno igrali u najboljem društvu.

– Mislim da i Partizan i Crvena zvezda imaju kvalitet, trebalo bi da budu stalni članovi Evrolige. Nadam se da će to u budućnosti da se dogodi. Srpska košarka i ta dva kluba to zaslužuju, pre svega zbog onoga što su uradili u prošlosti, a i zbog onoga što predstavljaju u ovom trenutku, sa ogromnom armijom navijača. I jednima i drugima želim da u što skorije vreme budu zajedno u Evroligi, dodao je Obradović.

Možda će najava proširenja Evrolige u bliskoj budućnosti omogućiti da i na taj način verifikujemo status zemlje košarke.

– Možda će biti moguće da se to desi, a ja se tome najiskrenije nadam, kaže Obradović

Komentari