Kad Frankfurt slavi trofej na srpskom jeziku: ,,Ajmo brate!“ [VIDEO]

Frankfurt

Fudbaleri Ajntraht Frankfurta juče su osvojili Kup Nemačke pošto su u finalu koje je odigrano u Berlinu savladali Bajern Minhen rezultatom 3:1.

Frankfurt je prekinuo post i posle 30 godina su podigli trofej namenjen pobedniku Kupa Nemačke. Sjajna ekipa koju je sa klupe, po poslednji put, predvodio hrvatski stručnjak Niko Kovač je golovima Antea Rebića i Mijata Gaćinovića šokirala Bajern koji je bio apsolutni favorit.

Nakon trijumfa i dodele pehara, usledilo je veliko slavlje u prostorijama ,,Olimpijskog stadiona“ u Berlinu, a igrači nisu propustili priliku da prekinu konferenciju za medije svog trenera i pokažu koliko im znači ovaj trofej.

S obzirom na to da Frankfurt u svojoj ekipi ima nekoliko igrača sa ovih prostora, tačnije Luku Jovića i Mijata Gaćinovića iz Srbije, Marijana Ćavara iz Bosne i Hercegovine, te Ante Rebića, i trenera Kovača iz Hrvatske, jasan je njihov uticaj na saigrače.

Pa tako, reč ,,brate“, po nekom pravilu, mora biti naučena kod svih onih kojima srpski jezik nije maternji gde god se nađu igrači sa naših prostora, što je bila stvar i sa Kevinom-Prinsom Boatengom koji je na našem jeziku vikao Kovaču: ,,Ajmo brate!“

Komentari
Advertisements