,,Orlovi” optimistični pred odlazak u Rusiju: Prolazimo grupu

filip kostić

Reprezentativci Srbije Filip Kosić i Luka Milivojević smatraju da je naša selekcija dovoljno kvalitetna da prođe grupnu fazu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji, preneo je danas ,,Informer”.

Fudbalska selekcija Srbije nije uspela da prođe grupu na Svetskom prvenstvu još od 1998. godine kada se takmičenje održalo u Francuskoj. Na predstojećem Mundijalu Srbija igra u grupi sa Švajcarskom, Brazilom i Kostarikom, a naši reprezentativci smatraju da Srbija ima kvalitet da prođe u nokaut fazu takmičenja.

Kostić smatra da “orlovi” i te kako imaju kvalitet da se ravnopravno nose sa Švajcarskom i Kostarikom, dok Brazilu prepušta ulogu favorita.

– Verujem da smo bolji od njih. Bez obzira na to kakve su rezultate imale obe selekcije na prethodnom Mundijalu ili Švajcarci na Evropskom prvenstvu, smatram da je kvalitet na našoj strani. Mi smo imali pehove zbog kojih nismo išli na velika takmičenja, ali zato je sad naš motiv još veći. Vratili smo poverenje naroda, opet je Srbija na nogama pred jedno veliko takmičenje i to nam je dodatni motiv, ističe Kostić i dodaje:

– Protiv Brazila će biti uživanje da se igra, posebno poglavlje u biografiji svakog igrača, ali činjenica je da su Nejmar i njegovi saigrači prvi favoriti za titulu. To ne znači da ćemo se predati, ali moramo realno da gledamo na stvari.

Luka Milivojević, vezista Kristal palasa, koji iza sebe ima odličnu sezonu u Premijer ligi ističe da je prvo mesto već rezervisano za Brazil i da Srbija traži svoju šansu za mesto iza selekcije ,,selesaa”.

– Oni su apsolutni favoriti. Kad igrate protiv Brazila, to znači da igrate protiv najjačeg tima na svetu. Favoriti su da osvoje Mundijal, ali zato je poseban izazov igrati protiv njih. Naš cilj je da posle 1998. godine prvi put izborimo plasman u osminu finala, a posle toga šta bude. Dakle, drugo mesto u grupi je ostvarenje sna, istakao je Milivojević za ,,Informer”.

Skup reprezentativaca Srbije zakazan je za 28. maj u Staroj Pazovi, a tri dana kasnije fudbaleri putuju u Austriju na mini pripreme.

– Naravno da sam nestrpljiv da sve to počne što pre, jer je učešće na Svetskom prvenstvu najveće dostignuće u mojoj karijeri. Teško je, pogotovo timovima iz Evrope, da prođu kvalifikacije, ali zato je sad još veće uzbuđenje. Da se ne ponavljam da je grupa teška, jer sve ekipe dolaze sa istim snovima i ambicijama. Svi žele da prođu dalje, samo što je kod nekih ekipa, poput Brazila, veća šansa da ostvare cilj, rekao je Milivojević.

 

Komentari