Fajnal-for Evrolige doneo Beogradu 20 miliona evra

Real Madrid - Fenerbahče 85:80

Tokom održavanja fajnal-fora Evrolige Beograd je posetio oko 15 hiljada turista, a ukupno je zarađeno oko 20 miliona evra, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić, a preneo B92.

Veliki spektakl u vidu košarkaškog fajnal-fora Evrolige bio je veliki zalogaj za Beograd, ali na kraju se pokazalo da je Srbija, tačnije, prestonica zemlje, izvrstan domaćin i sve je prošlo sa najvećim ocenama.

Mnogobrojni turisti posetili su Beograd tokom trajanja košarkaškog spektakla koji se održao u ,,Štark areni“, što je gradu doneo veliki profit. To je potvrdio gradski menadžer Goran Vesić.

– Bilo je i više turista, ali 15.000 je ono što znamo zvanično. Tih 15.000 turista su u proseku imali tri noćenja u Beogradu odnosno četiri dana. To je 60.000 dana, a ako znamo da jedan turista u Beogradu dnevno troši oko 300 evra, računajući i hotel i sve ostalo, to znači da je ostvarena čista zarada od 18 miliona evra – rekao je Goran Vesić za Tanjug.

Vesić je istakao da je Grad zaradio milion evra na ložama i da je bilo još dodatne zarade, on je dodao da je ukupno zarađeno oko 20 miliona evra.

– Ta zarada nije zarada samo za budžet Grada. To je prihod za ekonomiju grada, a to znači da su pare dobili hoteli, restorani, šoping molovi, ljudi koji drže prodavnice…svi koji nešto privređuju u Beogradu su osetili dolazak velikog broja turista rekao je Vesić i istakao da su u petak i subotu svi restorani u Skadarliji imali rekordnu posećenost.

Beograd je, vođen ovogodišnjim primerom, rešen da dobije organizaciju fajnal-fora ponovo i to već 2020. godine.

 – Presrećni smo sa ovim događajem, pokazali smo se kao odlični domaćini i zbog toga smo i doneli odluku da se kandidujemo za završnicu košarkaške Evrolige 2020. godine i da zatražimo od Evrolige da dobijemo ugovor na tri godine – kazao je Vesić.

Pobednik završnog turnira Evrolige je madridski Real.

Komentari
Advertisements