Andrea Petković: Da sam igrala za Srbiju bila bih spona između Ane i Jelene

Andrea Petković

Andrea Petković ponovo je na svetskoj teniskoj mapi.

Nemačka teniserka, poreklom Srpkinja, plasirala se u treće kolo Rolan Garosa, u kojem će se u subotu sastati sa Rumunkom Simonom Halep.

U razgovoru za Sport klub, rođena Tuzlanka, je ispričala na koji način je došlo do odluke da izabere da nastupa po zastavom Nemačke.

Sa 13-14 godina sam dobila nemački pasoš i Teniska federacija me je pozvala da igram za Nemačku. Sećam se da sam pričala sa tatom: ‘Šta je sa Srbijom, mogla bih da igram za Srbiju?’ Uvek mi je bilo teško da prelomim, a na kraju je odlučio pragmatizam jer sam bila u Nemačkoj, oni su mi dosta pomogli, bila sam u svim ekipama i to je bilo to. Da mogu, rado bih igrala za obe ekipe, rekala je Andrea Petković u razgovoru za Sport klub.

Petkovićeva veruje da bi Fed kup selekcija Srbije sa njom, Anom Ivanović i Jelenom Janković bila šampionska.

Zamislite kakva bi to ekipa bila sa Anom i Jelenom, mislim da bismo imale veliku šansu da osvojimo FED kup. Mislim da bih bila prava spona, ‘konektor’ između njih dve i da bismo napravili super ekipu. Jednom sam baš pričala sa Jelenom o tome, sve tri smo bile u Top 10 istovremenom, s Anom sam u dublu u Majamiju dogurala do polufinala, a dve nedelje kasnije sam i s Jelenom napravila zapažen rezultat. Onda smo pričale: ‘Ju, da smo sve tri u istom timu, sve bismo pobedili’, ali tako je kad si mlad, ne znaš… Ipak, i sa nemačkom ekipom smo imali i imamo veliku šansu da osvojimo, dodala je 30-godišnja teniserka.

Komentari
Advertisements