SC u Austriji: Počele završne pripreme “Orlova”, u ponedeljak protiv Čilea [FOTO+VIDEO]

Detalj sa priprema u Austriji

Najbolji fudbaleri Srbije provode drugi dan na pripremama u Austriji. Baza “orlova” je Bad Valtersdorf, a izabranici selektora Mladena Krstajića treniraju na stadionu Tus Bad Valtersdorfa.

Stadion ovog austrijskog četvrtoligaša bio je svojevremeno domaćin priprema Arsenal, Rome, Šturma iz Graca…

Arsenal u Austriji

Srbija će prvu pripremnu utakmicu za Mundijal odigrati u ponedeljak u Gracu, protiv Čilea, a pred ovaj meč novinarima su se obratili član stručnog štaba Milan Rastavac i reprezentativac Luka Milivojević.

– Rezultat svake utakmice je bitan, pa i sutrašnje, ali nama je bitniji način na koji ćemo da igramo. On mora da bude svrsishodan, mora da bude prisutan unutar te utakmice. Naša ideja je da proširimo repertoar igrača koji će biti dostupan na prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu, a i da isprobamo i utvrdimo neke kombinacije unutar tima, rekao je Rastavac, prenose Sportske.

Detalj sa konferencije za medije

Kakva je situacija sa povređenim igračima? Koga sutra neće biti sigurno?

– Bane Ivanović neće biti u konkurenciji za sastav. Ideja je da se sačuva za sledeću utakmicu, da sa što manje rizika uđemo u tu utakmicu. Preventivno je isplanirano da bude upotrebljen tek u drugoj utakmici, rekao je Rastavac.

Milivojević je pred novinare izašao sa flasterom na kolenu.

– Sa kolenom je sve u redu, dobio sam lagan udarac, kratko kaže Luka.

Milan Rastavac i Luka Milivojević

Kako vam prija ovde? Izolovani ste od sveta, nigde nikog, potpuni je mir.

– Lepo je ovde, imamo neki naš mir. Juče smo stigli, najbitnije je da dobro spremimo, da pripremimo utakmice na najbolji način. Zato smo i ovde. Imamo fenomenalne uslove, dobre terene. Ovde smo pet-šest dana i trudićemo se da iskoristimo na najbolji mogući način. Uslovi su sjajni, ali mislim da tereni mogu biti malo bolji. Trava je malo viša, malo je mekše, vrlo lako busen ispadne sa terena. To može da bude malo bolje, ali uslovi su perfektni, rekao je Milivojević.

Koliko Čile i Bolivija mogu da “glume” Kostariku, prvog protivnika na Svetskom prvenstvu? I da li ste pročitali izjavu selektora Kostarike koji vas je praktično otpisao?

– Ne znam šta je čovek rekao, ali nas ne zanima šta ko priča. Mi gledamo da spremimo sebe. Sigurno da je tako i biran protivnik, koji će odgovarati načinu igre koji igra Kostarika, ali će najviše značiti nama, da vidimo da se popravimo. Biće dobrih stvari, a biće i loših, kao što ih uvek ima. Mi ćemo se truditi da ih popravimo tokom ove dve utakmice, rekao je Milivojević.

Detalj sa treninga

Kako ti se čini lopta za Mundijal? Radite sa njom nekoliko dana.

– U Premijer ligi igramo sa Najk loptama, one su malo teže nego Adidas. Ove su bolje za šut sa distance, nadam se da ćemo se adaptirati kako treba, rekao je Luka Milivojević.

Utakmica protiv Čilea igra se u ponedeljak od 20 sati u Gracu.

Detalj sa treninga

Sergej Milinković Savić

Detalj sa treninga

Komentari